Gamersnet.nl

Einde 80GB PS3 lijkt in zicht; 160GB model met DualShock 3 onderweg?

De geruchten doen al enige tijd de ronde dat Sony het 80GB model van de PlayStation 3 aan het uitfaseren is, ondanks het feit dat het bedrijf dit altijd als ongegrond speculeren heeft beschouwd. Vandaag duikt echter nieuwe informatie op, waaruit opnieuw blijkt dat we wellicht binnenkort een nieuw PlayStation 3-model kunnen verwachten.

Een bron binnen de grote Amerikaanse retailer GameStop heeft de mensen van CVG namelijk verteld dat de voorraad consoles van 80GB niet langer wordt aangevuld. De enige overgebleven units op dit moment zijn eerder al geleverd en moeten nog gewoon worden verkocht. De informant vertelde verder dat Sony een 160GB uitvoering van de PlayStation 3 zal introduceren. Verdere details of een prijs werden niet gegeven.


De betrouwbaarheid van deze informatie is uiteraard beperkt, maar er circuleren al meer verhalen over het internet dat Sony een nieuwe PS3 met grotere harde schijf in de planning heeft. Eerder werd al 120GB genoemd en nu dus zelfs 160GB als basis voor het nieuwe model. De console zou tevens voorzien worden van een DualShock 3-controller. Inderdaad, die controller mét rumble-functie. We wachten in spanning op een officiële aankondiging…