Einde 80GB PS3 lijkt in zicht; 160GB model met DualShock 3 onderweg?

De geruchten doen al enige tijd de ronde dat Sony het 80GB model van de PlayStation 3 aan het uitfaseren is, ondanks het feit dat het bedrijf dit altijd als ongegrond speculeren heeft beschouwd. Vandaag duikt echter nieuwe informatie op, waaruit opnieuw blijkt dat we wellicht binnenkort een nieuw PlayStation 3-model kunnen verwachten.

Een bron binnen de grote Amerikaanse retailer GameStop heeft de mensen van CVG namelijk verteld dat de voorraad consoles van 80GB niet langer wordt aangevuld. De enige overgebleven units op dit moment zijn eerder al geleverd en moeten nog gewoon worden verkocht. De informant vertelde verder dat Sony een 160GB uitvoering van de PlayStation 3 zal introduceren. Verdere details of een prijs werden niet gegeven.


De betrouwbaarheid van deze informatie is uiteraard beperkt, maar er circuleren al meer verhalen over het internet dat Sony een nieuwe PS3 met grotere harde schijf in de planning heeft. Eerder werd al 120GB genoemd en nu dus zelfs 160GB als basis voor het nieuwe model. De console zou tevens voorzien worden van een DualShock 3-controller. Inderdaad, die controller mét rumble-functie. We wachten in spanning op een officiële aankondiging…

  1.   
    RinusReetRidder's avatar

    Djuus, een 160GB PS3 is wel gigantisch. Misschien voorlopig nog een beetje overkill kwa grote denk ik. Maar dual shock 3 is zeker welkom! 😀 8)

  2.   
    TheDude's avatar

    160GB is nu wellicht nog wat veel, daarin heb je wel gelijk denk ik. Maar vergeet niet dat als het downloaden van films/series in high definition een beetje meer ingeburgerd raakt, dan kan je er zeker wel wat aan hebben. En natuurlijk heb je ook nog games die zich installeren op je hard disk, ook wel lekker dan om veel vrije ruimte te hebben. 8)

  3.   
    PS4owner's avatar

    dat is mooi nieuws vooral de dualshock 3 controler kan niet wachten

  4.   
    Warboy's avatar

    Maar hoeveel zal daardoor de prijs weer omhoog gaan..??

  5.   
    tinusjeh's avatar

    is 160 GB niet een 🙁 😛 beetje overdreven ??????

  6.   
    Kaassouffl3's avatar

    Hoe krijg je dat vol?! xD en tegenwoordig zetten mensen er toch zelf al richting de 250 gig in..

  7.   
    Fawaka-W's avatar

    Ik had een ps3 60 gig. voor 100 euro heb ik een 320GB laptop HD gekocht.
    Nu heb ik voor 500 euro ong een ps3 320gb MET ps2 backward tjaa:)

  8.   
    PaNNa's avatar

    Ze haddan de 160GB toch weggevaagt, en nu wordt hij weer ingezet?
    Weet Sony wel wat ze willen :-?.

  9.   
    ps3 gek's avatar

    Ik heb nu toch al een 60 GB versie. Eigenlijk stom dat hier de 60 GB versie zowat wordt vervangen door een 40GB en in Amerika de 80GB door een 160GB 😳 Ik heb aan 60 GB genoeg, ik koop alle games gewoon. 😉

  10.   
    samus's avatar

    hoeveel zal die dan wel niet gaa koste 😕

  11.   
    Neolite's avatar

    samus schreef, "hoeveel zal die dan wel niet gaa koste 😕 "

    Ik denk gewoon honder euro duurder ofzo, want je hebt dan dualshock en 160 GB 😉