Gamersnet.nl

Aanstelling projectleider Microsoft onthult Gears of War 2

Gears of War was voor de Xbox 360 al een enorm succes en ook de PC heeft onlangs de strijd van Marcus Fenix mogen ontvangen. Gezien het grote succes van de game doken al snel de eerste geruchten op over Gears of War 2 en ook ontwikkelaar Epic deed nooit geheimzinnig over het feit dat ze een Gears-trilogie willen maken.

Hoewel er nog niets officieel bekend is gemaakt, laat de website GameTap weten dat Kudo Tsunoda EA Chicago heeft verruild voor Microsoft om als projectleider te werken aan de nieuwe Gears of War game. Tsunoda is gerecruteerd door Don Mattrick, waarmee hij vroeger samen heeft gewerkt aan de Fight Night-serie. Volgens de geruchten zal Gears of War 2 draaien op de Unreal Engine 3.5 en voorzien worden van vier nieuwe wapens, bestuurbare luchtvoertuigen en nieuwe melee moves. Daarnaast zal de game twee keer zo lang zijn als het origineel, wat veel gamers zullen waarderen.

Meer details werden nog niet bekend gemaakt, maar we zullen hier vast en zeker spoedig meer over horen. Wellicht dat we een officiële aankondiging tijdens de Game Developers Conference (eind februari) kunnen verwachten.

In Gears of War speel je als gevangene Marcus Fenix tegen een nieuw soort vijanden, genaamd ‘Locust Horde’. Gears of War is een derde persoons shooter die gebruik maakt van de Unreal 3-engine. De game heeft hoge ogen gegooid op met name het grafische vlak. Levensechte personages, een wereld die volledig interactief is te gebruiken (dekking is heel erg belangrijk in het spel) en een A.I. die onovertroffen is, maken Gears of War tot een echte killergame.

Wil je meer weten over Gears of War? Lees dan eens onze reviews van de Xbox 360- en PC-versie.

Gears of War is inmiddels uitgekomen voor de Xbox 360 en PC.