Aanstelling projectleider Microsoft onthult Gears of War 2

Gears of War was voor de Xbox 360 al een enorm succes en ook de PC heeft onlangs de strijd van Marcus Fenix mogen ontvangen. Gezien het grote succes van de game doken al snel de eerste geruchten op over Gears of War 2 en ook ontwikkelaar Epic deed nooit geheimzinnig over het feit dat ze een Gears-trilogie willen maken.

Hoewel er nog niets officieel bekend is gemaakt, laat de website GameTap weten dat Kudo Tsunoda EA Chicago heeft verruild voor Microsoft om als projectleider te werken aan de nieuwe Gears of War game. Tsunoda is gerecruteerd door Don Mattrick, waarmee hij vroeger samen heeft gewerkt aan de Fight Night-serie. Volgens de geruchten zal Gears of War 2 draaien op de Unreal Engine 3.5 en voorzien worden van vier nieuwe wapens, bestuurbare luchtvoertuigen en nieuwe melee moves. Daarnaast zal de game twee keer zo lang zijn als het origineel, wat veel gamers zullen waarderen.

Meer details werden nog niet bekend gemaakt, maar we zullen hier vast en zeker spoedig meer over horen. Wellicht dat we een officiële aankondiging tijdens de Game Developers Conference (eind februari) kunnen verwachten.

In Gears of War speel je als gevangene Marcus Fenix tegen een nieuw soort vijanden, genaamd ‘Locust Horde’. Gears of War is een derde persoons shooter die gebruik maakt van de Unreal 3-engine. De game heeft hoge ogen gegooid op met name het grafische vlak. Levensechte personages, een wereld die volledig interactief is te gebruiken (dekking is heel erg belangrijk in het spel) en een A.I. die onovertroffen is, maken Gears of War tot een echte killergame.

Wil je meer weten over Gears of War? Lees dan eens onze reviews van de Xbox 360- en PC-versie.

Gears of War is inmiddels uitgekomen voor de Xbox 360 en PC.

  1.   
    TheDude's avatar

    Geen verrassing meer dat deel 2 komt, maar klinkt wel weer erg goed. Luchtvoertuigen en 2x meer speeltijd is nooit verkeerd. 😀

  2.   
    Tom's avatar

    Het aanvullen van het arsenaal aan wapens klinkt wat als een simpele uitbreiding. Maar het feit dat we straks door vernielde straten mogen karren heeft natuurlijk veel potentie voor een goed spel. Dat ze de singleplayer langer maken is echt een must, de redenen waarom Gears of War redelijk vaak werd afgezeken was dan ook omdat die singleplayer zo verrekte kort was.

  3.   
    Kaassouffl3's avatar

    Tharduz schreef, "Het aanvullen van het arsenaal aan wapens klinkt wat als een simpele uitbreiding. Maar het feit dat we straks door vernielde straten mogen karren heeft natuurlijk veel potentie voor een goed spel. Dat ze de singleplayer langer maken is echt een must, de redenen waarom Gears of War redelijk vaak werd afgezeken was dan ook omdat die singleplayer zo verrekte kort was. "

    Maar bij xbox games zijn de SP modes altijd korter naar mijn gevoel. Ze worden meestal gemaakt voor online.

  4.   
    Menno Schellekens's avatar

    kaassouffl3″][quote=”Tharduz schreef, "Het aanvullen van het arsenaal aan wapens klinkt wat als een simpele uitbreiding. Maar het feit dat we straks door vernielde straten mogen karren heeft natuurlijk veel potentie voor een goed spel. Dat ze de singleplayer langer maken is echt een must, de redenen waarom Gears of War redelijk vaak werd afgezeken was dan ook omdat die singleplayer zo verrekte kort was. "

    Maar bij xbox games zijn de SP modes altijd korter naar mijn gevoel. Ze worden meestal gemaakt voor online.[/quote]

    Heeft niets met het platform te maken. Games worden duurder om te maken, dus maakt men liever een korte en krachtige ervaring dan een lange en uitgerekte.

  5.   
    Neolite's avatar

    2x zo lang, met de Unreal engine 3.5, en voertuigen. Kan het nog beter 🙂

  6.   
    Gerjann's avatar

    Ik hoop dat je weer met co-op de campaign kan uit spelen donders mooi met een vriend knallen! 8)

  7.   
    stormtrooper's avatar

    geweldig, hoop nu ook dat ie op de PS3 komt!

  8.   
    Creepy's avatar

    Nieuw wapens en nieuwe melee moves 8)

    Korte singleplayer maakt mij niet zoveel uit, ik speel toch vooral online.

  9.   
    Uchiha linkz's avatar

    damm als het waar wat ze zeggen dan kan deze game wel de beste shooter ooit worden lol Unreal Engine 3.5. luchtvoertuigen lol kan ni wachte tot dze uit komt 😀

  10.   
    Indotastic's avatar

    Lees ik het nou goed? Word het niet meer uitgebracht met name door Microsoft, maar nu door EA? Damn, dan is de kans heel klein dat het only Xbox word…. 😕

    Edit: Wacht eens even op die website staat volgens mij aangegeven dat een voormalige gast van EA nu gaat werken bij Microsoft! Dus de rechten zitten nog steeds bij Microsoft neem ik aan 😆

  11.   
    LXZ-76's avatar

    YES! het verhaal is 2x zo lang, daar zat ik op te wachten.

  12.   
    Pack Leader's avatar

    Nice, heb deel 1 ook uitgespeel (pc versie) en die had al 2 chapters meer dan xbox 360 versie, (wel toffe verlenging). Ik hoop dat hij ook daarop vervolgt word, ik vind het verhaal ook echt vet. Dat huis waar je op een gegeven moment in zit, (dat landhuis) waar je naar de UaV moet zien te komen en wel zo snel mogelijk (aan het einde van die missie) blijkt het huis te zijn van die pa van Marcus Fenix, dat vind ik best tof :P.

    Greetings 😆

  13.   
    delta62's avatar

    het verhaal was een beetje kort in deel 1 maar wel keihard! gears of war 2 is 2X zo lang dus 2X zo vet 😀 😀 😀

  14.   
    N360Gamer's avatar

    Volgens de geruchten zal Gears of War 2 draaien op de Unreal Engine 3.5 en voorzien worden van vier nieuwe wapens, bestuurbare luchtvoertuigen en nieuwe melee moves. Daarnaast zal de game twee keer zo lang zijn als het origineel, wat veel gamers zullen waarderen.

    Dit klinkt als muziek in mijn oren 😆 , ik denk dat alle 360 bezitters hier wel een virtuele ‘stijve’ bij krijgen 😛

  15.   
    Wouter's avatar

    Gaaf, dadelijk wordt het zo’n Battlefield stijltje! Met conquest-multiplayer shizzle enzo! Lijkt me wel vet. Hmm, volgens mij ben ik te veel aan het fantaseren..