Gamersnet.nl

Nederland eerste land in Europa dat Manhunt 2 niet verbied

De ogen van de vaste kijkers Manhunt 2-gate over de hele wereld zijn gericht op liberaal Nederland. De minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, heeft namelijk bekend gemaakt dat Manhunt 2 in Nederland niet verboden zal worden. Volgens minister Hirsch Ballin is dit juridisch niet mogelijk.

De minister van Justitie kreeg Kamervragen over de verschijning van het spel Manhunt 2 in Nederland. De inhoud van het spel zou te sadistisch zijn volgens PvdA-kamerlid Jeroen Dijsselbloem.

Minister Hirsch Ballin heeft daarop geantwoord dat de Nederlandse wet geen instrumenten heeft om verschijning van een spel te verhinderen. Dit kan alleen wanneer de inhoud illegaal is. De enige maatregel die wel wordt toegestaan is het toekennen van een leeftijdsgrens.

Hirsch Ballin deelt echter dezelfde wens als Dijsselbloem om extreem gewelddadige games te weren, maar wijst erop dat daarvoor een gezamenlijke aanpak voor nodig is. Via regelvorming van de EU zouden extreem gewelddadige games verboden kunnen worden.

Met dit antwoord wordt groen licht gegeven voor de ongecensureerde release van Manhunt 2 in Nederland. Hiermee zijn wij de eerste in Europa. Duitsland en Ierland hebben de game al verboden. Wij zijn zeer benieuwd naar de reactie van Rockstar.


Ernst Hirsch Ballin
Minister van Justitie