Gamersnet.nl

Uitgebreide demonstratie Half-Life 2: Episode Two; releasedatum definitief

Half-Life 2 is overduidelijk een groot succes geworden en het was dan ook meer dan logisch dat de game vorig jaar werd aangekondigd voor een verschijning op de Xbox 360 en PlayStation 3. De game zal tegelijk releasen met Half-Life 2: Episode Two voor de PC en deze conversie bevat dan ook het orginele spel, als ook de vervolgstukken Episode One en Episode Two. Daarnaast zit in het pakket ook de cartoon-achtige multiplayer Team Fortress 2 en de puzzel-game Portal.

De totale bundel zal door het leven gaan als de Half-Life 2: Orange Box en vandaag is er een nieuwe trailer uitgebracht van Episode Two. Deze werd door Valve onthuld tijdens hun demonstratie op de beursvloer in Leipzig, waarbij men ook de definitieve releasedatum onthulde. Op 10 oktober verschijnt de Organge Box via Steam en vanaf 12 oktober zal de Box in de winkels liggen.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder zullen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol spelen. De game zal zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral afspelen in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (de grote robotspinnen) zullen daardoor ook wat uitgebreider en massaler zijn dan voorheen.

Verder krijg je in Episode Two te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels. Een andere toevoeging aan de game is de Strider Buster. Over dit nieuwe wapen zijn nog weinig details prijs gegeven, maar het doel van deze gadget moge duidelijk zijn.

De Half-Life 2: Orange Box zal uitgebracht worden voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De Steam-versie verschijnt op 10 oktober en de retail-versie volgt op 12 oktober.