Uitgebreide demonstratie Half-Life 2: Episode Two; releasedatum definitief

Half-Life 2 is overduidelijk een groot succes geworden en het was dan ook meer dan logisch dat de game vorig jaar werd aangekondigd voor een verschijning op de Xbox 360 en PlayStation 3. De game zal tegelijk releasen met Half-Life 2: Episode Two voor de PC en deze conversie bevat dan ook het orginele spel, als ook de vervolgstukken Episode One en Episode Two. Daarnaast zit in het pakket ook de cartoon-achtige multiplayer Team Fortress 2 en de puzzel-game Portal.

De totale bundel zal door het leven gaan als de Half-Life 2: Orange Box en vandaag is er een nieuwe trailer uitgebracht van Episode Two. Deze werd door Valve onthuld tijdens hun demonstratie op de beursvloer in Leipzig, waarbij men ook de definitieve releasedatum onthulde. Op 10 oktober verschijnt de Organge Box via Steam en vanaf 12 oktober zal de Box in de winkels liggen.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder zullen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol spelen. De game zal zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral afspelen in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (de grote robotspinnen) zullen daardoor ook wat uitgebreider en massaler zijn dan voorheen.

Verder krijg je in Episode Two te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels. Een andere toevoeging aan de game is de Strider Buster. Over dit nieuwe wapen zijn nog weinig details prijs gegeven, maar het doel van deze gadget moge duidelijk zijn.

De Half-Life 2: Orange Box zal uitgebracht worden voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De Steam-versie verschijnt op 10 oktober en de retail-versie volgt op 12 oktober.

  1.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Deze gaat naar mijn game collectie.

  2.   
    SjaakSnel's avatar

    Ziet er mooi uit

  3.   
    Menno Schellekens's avatar

    veeet! het HL2 nooit gespeeld, kan gewoonweg niet wachten ๐Ÿ˜†

  4.   
    Rock-in's avatar

    The Orange Box is mine. ๐Ÿ˜€ Hopelijk heeft de OB the zelfde specs als Episode 1 ( zal wel iets hoger liggen )

  5.   
    Bello 2185's avatar

    Ik snap niks van dat spel ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜•

  6.   
    0wNzoR's avatar

    ziet er geak uit maar ik vond die donkere plekje met al die monsters tog net wat leuker ๐Ÿ˜‰ het is nu te licht ๐Ÿ˜†

  7.   
    ChielB's avatar

    Rock-in schreef, "The Orange Box is mine. ๐Ÿ˜€ Hopelijk heeft de OB the zelfde specs als Episode 1 ( zal wel iets hoger liggen )"

    De Engine is in feite hetzelfde, dus het lijkt me logisch dat de systeemeisen niet veel van elkaar zullen verschillen. Als je Episode 1 kon draaien, dan zal de Orange Box je ook vast prima afgaan. 8)

  8.   
    taymo's avatar

    mama man man is da ni vet
    ๐Ÿ˜†

  9.   
    NaabSchaap's avatar

    IK weet dat ik halflife en css kan draaien kan ik dit dan ook allemaal draaien?

  10.   
    ChielB's avatar

    Bekijk even de systeemeisen van Half-Life 2: Episode One en je weet het. ๐Ÿ™‚
    http://www.systemrequirementslab.com

  11.   
    NaabSchaap's avatar

    kan de minimle en recommend aan ๐Ÿ˜€

  12.   
    Design's avatar

    Rock-in schreef, "The Orange Box is mine. ๐Ÿ˜€ "

    And mine! ๐Ÿ˜€

  13.   
    FableFreak's avatar

    ik ben waarschijnlijk een van de (heeeeeeeeeeeeeel) weinige mensen die niks aan hl2 vonden dus ik ga deze ook niet kopen

  14.   
    Ranzaap's avatar

    Mijn hele half life collectie zal compleet zijn als ik deze box koop :D, Ben ook eindelijk blij dat ze wat meer uit de source engine halen ๐Ÿ˜€

  15.   
    dr-salvador's avatar

    zekr must have
    komt gloof ik ook uit op de console

  16.   
    Rock-in's avatar

    ChielB schreef, "

    ”Rock-in” schreef, "The Orange Box is mine. ๐Ÿ˜€ Hopelijk heeft de OB the zelfde specs als Episode 1 ( zal wel iets hoger liggen )"

    De Engine is in feite hetzelfde, dus het lijkt me logisch dat de systeemeisen niet veel van elkaar zullen verschillen. Als je Episode 1 kon draaien, dan zal de Orange Box je ook vast prima afgaan. 8) "

    Kijk dat is goed nieuws ๐Ÿ˜›

  17.   
    Chielh's avatar

    vette game dit.. en mooi dat ze de grafics/physics ook oppoetsen en met de tijd meegaan.. ze gaven in de trailer al aan dat ze t ook gaan optimalisere voor multicore, dus t word nog mooier dan de voorgaande series… alleen balen dat ze episode 2 gewoon niet los verkopen in de winkel.. je moet dan gelijk heel die box kopen terwijl de fans die voorgaande games al hebben. Oke, je kan m krijgen via steam, maar wat is nou leuker om er een hoesje om te hebben 8)

  18.   
    Neolite's avatar

    hebbe hebbe hebbe, ik heb half-life 1 en 2+ episode 1 en hl2 voor de xbox, dus deze gaat zeker bij mij thuis helemaal kapot gespeeld worde ๐Ÿ˜†

  19.   
    M o n d e o's avatar

    Ik heb alle Half-Life games dus deze zal ook zeker niet missen ๐Ÿ˜‰