Gamersnet.nl

Rock Band in november, totaalpakket voor 200 euro?

We weten allemaal al dat Rockband prijzig wordt, maar het doet nog altijd pijn om het definitieve bedrag onder ogen te zien. Op Amazon kan je nu de Rock Band Special Edition bestellen voor $200. Dit pakket bevat het spel, een gitaar (draadloos bij de PS3 versie), een drumstel en een microfoon. Volgens Amazon komt de game in Amerika uit op 20 november, iets wat we al eerder hebben gehoord, maar in de jongste editie van GamePro staat dat er een wereldwijde release komt op 6 november. EA en Harmonix willen alleen bevestigen dat de game in november komt, ze noemen nog geen datum.

EA heeft de vele prijsgeruchten eerder al verworpen, maar het gebeurt niet elke dag dat Best Buy, Amazon en nog een stel andere winkelketens allemaal dezelfde ‘schatting’ maken. Daarnaast rollen er wel vaker berichten uit de geruchtenmolen die spreken van een 200 dollar/euro pakket met alles erin. Dat zou een mooi gebaar zijn naar de fans toe, aangezien het voordeliger is dan alles apart te moeten kopen, wat neer zou komen op een bedrag van $240. Ook financieel is een goedkoper totaalpakket het slimste, aangezien EA het meeste geld van plan is binnen te halen met downloadable content.


Rock Band is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm moet overgieten naar de Xbox 360 en PS3. Rock Band wordt ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die mede verantwoordelijk was voor de Guitar Hero-reeks. De game speelt net als Guitar Hero: je moet noten op de maat spelen. De game kan worden gespeeld met vier personen, waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Begin alvast met het houden van audities, je kan Rock Band in november gaan halen voor de Xbox 360 en PS3.