Gamersnet.nl

Aangekondigde game van id Software blijkt Rage

Zoals aangekondigd zou id Software op de QuakeCon 2007 een ‘snelle actie game’ bekend maken. Dit blijkt nu een cryptische omschrijving, aangezien de titel ‘Rage’ zowel een racer als een shooter blijkt te zijn.

In de trailer van de titel, die je hieronder ziet (er zijn wat sync-problemen met het geluid), zien we een goede sfeerschets van de game. Rage lijkt zich af te spelen in een soort woestijn omgeving. De techniek lijkt inmiddels verder gevorderd, maar de duidelijk gebruikssporen op de hele wereld zorgen voor een roestige omgeving.

De game zal co-operatieve gameplay bevatten, voornamelijk in het race element. Rage is het eerste spel dat ontwikkeld wordt met de Tech5-engine. Eerder zei id Software dat er geen game met deze engine wordt uitgebracht voor 2009.


Rage komt uit op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Voor deze laatste verschijnt Rage op een Blu-Ray disc, voor de PC en Xbox 360 verschijnen er twee dvd’s. id Software overweegt nog om een Blu-Ray versie uit te gaan geven voor de PC. Een releasedatum is nog onbekend, maar de game wordt verwacht minimaal ergens in 2009.