Gamersnet.nl

Crysis niet alleen weggelegd voor high-end pc’s

Wellicht de grootste game-hype van dit moment is de shooter Crysis. We hebben al menig verbluffende trailer gezien van deze game en ook de diverse screenshots laten prachtige plaatjes zien. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar de angst rees al snel dat Crysis alleen te spelen zou zijn op extreme high-end PC’s. Directeur Cervat Yerli van Crytek heeft echter aangegeven dat gamers met een twee tot drie jaar oude PC nog steeds flink van de game kunnen genieten. Ook de minder krachtige systemen zullen de game kunnen draaien, aangezien er uitgebreide mogelijkheden zijn om de grafische instellingen aan te passen.

Natuurlijk zal je nog steeds Windows Vista nodig hebben om over de volledige mogelijkheden van de game, samen met DirectX 10, te kunnen beschikken. Volgens Yerli is het dan ook zeer aannemelijk dat Crysis de laatste game van hun studio is die nog op Windows XP te spelen zal zijn.

Crysis is een first person shooter van de makers van Far Cry. De game speelt zich voornamelijk in de tropen af, waar jij en je team het op zullen moeten nemen tegen een alien invasie. Daarnaast kent Crysis ook enkele stedelijke en buitenaardse levels. Waar Far Cry een spel was waarin je in je eentje opereerde, heb je ditmaal een heel squad tot je beschikking en zal tactiek een veel grotere rol spelen. Daarnaast kun je je wapens en nanosuit helemaal customizen met onder andere nieuwe gadgets zoals speed, cloak, armor en strenght.
De game draait op de CryEngine 2 en levert adembenemend mooie beelden op. De game kent ongelooflijk veel details, maar laat daarnaast ook een realistische weergave van bewegende vegetatie en doorbrekende zonnestralen zien.

Crysis staat voorlopig gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar en zal uitgebracht worden op de PC.