Gamersnet.nl

Opheffing over homoseksuele zoenscène in Bully

Jack Thompson heeft het weer op z’n heupen. Nadat onder andere Grand Theft Auto: San Andreas al het haasje was vanwege de Hot Coffee-mod en de man had geprobeerd Bully/Canis Canem Edit uit de winkelschappen te weren is het ditmaal weer raak. Hij heeft namelijk ontdekt dat je in Bully met een andere jongen kunt zoenen, en dat is toch echt te gek voor kinderen van twaalf jaar. In de Verenigde Staten heeft Bully (hier Canis Canem Edit) van de ESRB namelijk een T for Teen-rating gekregen, oftewel 12 jaar en ouder.

Hij vindt nu dat dit veel te laag is voor een spel waarin een homoseksuele zoenscène voorkomt. Hij heeft boze e-mail gestuurd naar de directrice van de ESRB, Patty Vance, en daarin schreef hij dat hij alle grote nieuwsdiensten in de Verenigde Staten en Groot Brittannie ervan op de hoogte gesteld zijn. Hij haalt haar ook nog even het bloed onder de nagels vandaan;

De ESRB heeft al aangegeven dat men deze zoenscène gewoon heeft meegenomen in de beoordeling en dat de Teen-rating terecht is. Deze bewuste scène is overigens ook op internet te vinden.