Gamersnet.nl

Dertienjarige zwaar mishandeld om PlayStation Portable

Wederom een nieuwsbericht uit de categorie: “schokkend”. Daar waar we eerder al het nieuwsbericht hadden dat een dochtertje door haar vader was vermoord nadat door haar schuld de Xbox op de grond was gevallen, blijkt deze week maar weer eens dat Amerika echt het land van de onbegrensde mogelijkheden is. De Los Angeles Times komt namelijk met een gruwelijk bericht.

Om drie uur eergistermiddag, lokale tijd, speelde er namelijk een verschrikkelijk voorval af in de stad Inglewood, deel van het grote Los Angeles. De dertienjarige Ezekiel Taylor, een jongen van Afro-Amerikaanse afkomst, was op weg van school naar huis toen twee medeleerlingen hem bedreigden. Ze wilden dat hij zijn PlayStation Portable aan hen afstond, maar dat weigerde de jongen. Vervolgens duwden de twee jongens, Emilio Vasquez en Alejandro Alvarez, beide zestien jaar oud, hem op de grond. Vervolgens werd Ezekiel hevig mishandeld met onder andere een passer en een schroevendraaier. Daarna pakte de grootste van de twee, Vasquez, een losse stoeptegel en begon op zijn hoofd in te meppen.
Een dappere bewoner van de plek waarop het drama zich afspeelde, de kruising bij Hyde Park Boulevard en North La Brea Avenue, greep zijn jachtgeweer en dwong de jongens op te houden en tegen een hek aan te gaan staan. Vervolgens werd de politie en de ambulance gebeld. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd met zevenendertig steken, een geperforeerde long en lever en een zware hersenschudding. De twee daders zitten op het moment nog steeds vast.

De autoriteiten maakten overigens ook nog bekend dat het slachtoffer, zelfs na al deze mishandelingen, zijn PSP niet heeft afgestaan.