Gamersnet.nl

Maarliefst honderd games voor de PS3 in ontwikkeling bij Sony

Phil Harrison, het hoofd van de Sony Worldwide Studios, heeft op de Tokyo Game Show verkondigd dat alle ontwikkelaars van Sony tezamen maarliefst honderd games in de steigers hebben staan voor de PlayStation 3. Jawel, honderd. Al deze games zullen uiteraard niet allemaal het eerste halfjaartje na de launch van de console verschijnen, en daarnaast zitten er ook nog vele tientallen bij die nog niet eens aangekondigd zijn. Toch is het zeker een indrukwekkend aantal.

Daarnaast heeft men nog eens bijna negentig titels in ontwikkeling voor de PlayStation 2, PSP, mobiele telefoons en PC. Het gros van de mobile games zal hier nooit uitkomen, maar het leeuwendeel dat overblijft voor de PlayStation 2, PSP en PC lijkt ons toch behoorlijk interessant.

Enkele toptitels in Sony’s eigen assortiment zijn bijvoorbeeld Heavenly Sword, Resistance: Fall of Men, MotorStorm, Warhawk, Genji, Gran Turismo HD en Formula 1 Championship. Daarnaast moeten er van de hand van Sony ook nog eens Killzone 2, een next-gen Tekken, Gran Turismo 5 en een trits nieuwe Singstar- en EyeToy-games verschijnen.