Maarliefst honderd games voor de PS3 in ontwikkeling bij Sony

Phil Harrison, het hoofd van de Sony Worldwide Studios, heeft op de Tokyo Game Show verkondigd dat alle ontwikkelaars van Sony tezamen maarliefst honderd games in de steigers hebben staan voor de PlayStation 3. Jawel, honderd. Al deze games zullen uiteraard niet allemaal het eerste halfjaartje na de launch van de console verschijnen, en daarnaast zitten er ook nog vele tientallen bij die nog niet eens aangekondigd zijn. Toch is het zeker een indrukwekkend aantal.

Daarnaast heeft men nog eens bijna negentig titels in ontwikkeling voor de PlayStation 2, PSP, mobiele telefoons en PC. Het gros van de mobile games zal hier nooit uitkomen, maar het leeuwendeel dat overblijft voor de PlayStation 2, PSP en PC lijkt ons toch behoorlijk interessant.

Enkele toptitels in Sony’s eigen assortiment zijn bijvoorbeeld Heavenly Sword, Resistance: Fall of Men, MotorStorm, Warhawk, Genji, Gran Turismo HD en Formula 1 Championship. Daarnaast moeten er van de hand van Sony ook nog eens Killzone 2, een next-gen Tekken, Gran Turismo 5 en een trits nieuwe Singstar- en EyeToy-games verschijnen.

  1.   
    Mick.W's avatar

    dat is meer dan 99 😛

  2.   
    Rhemme's avatar

    Maar helaas minder dan 101. 🙁

  3.   
    Diede's avatar

    Is 100 een relatief getal?

    ontopic: verbaast me niet, PS staat bekend om zijn verscheidenheid aan games.

  4.   
    punk's avatar

    als ze al die games maar goed afwerken dan 😆

  5.   
    G-Man's avatar

    Dit is nou precies de reden waarom ik vooral geen PS wil kopen. Hoe goed het apparaat ook is en hoe ruim het gamesaanbod ook is, de echte killergames mis ik altijd… Dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak, maar ik heb geen zin om 60-70 euro uit te geven aan een game die ik maar eventjes speel en daarna weer in de stoffige kast zet.

  6.   
    J-Loco's avatar

    G-Man je hebt gelijk, de enige reden waarom je een PS3 zou kopen is volgens mij voor een paar exclusives. MGS en DMC voor de meeste. Als GTA nog een exclusive was had ik nu geen 360! Nu word GTA zelfs gemaakt met de engine van een game die exclusief voor de 360 uitkwam! (Table Tennis)

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    mooi lekker veel spellen 😀

  8.   
    Cirdan's avatar

    ja idd;) crimineeltje;)

  9.   
    Copyc@t's avatar

    Ik ben het niet met sommigen eens hier ik heb de PS net gekocht omdat Sony zoveel goede first en second party devs heeft (meer als 40) en zo een grote verscheidenheid aan games, op de xbox en ook de xbox360 zijn gewoon geen games te vinden als Ico SOTC Jak Rachet WRC MGS om maar een paar te noemen..In ieder genre of het nu platform FPS adventure race RPG’s enz enz vind je de meeste van de topgames in die genres gewoon op de PS, daar dat is gewoon een feit.

  10.   
    G-Man's avatar

    Reactie door Copyc@t op maandag 25 september, 2006 – 01:25
    Ik ben het niet met sommigen eens hier ik heb de PS net gekocht omdat Sony
    zoveel goede first en second party devs heeft (meer als 40) en zo een grote
    verscheidenheid aan games, op de xbox en ook de xbox360 zijn gewoon geen games
    te vinden als Ico SOTC Jak Rachet WRC MGS om maar een paar te noemen..In ieder
    genre of het nu platform FPS adventure race RPG’s enz enz vind je de meeste van
    de topgames in die genres gewoon op de PS, daar dat is gewoon een feit.

    En dan kom je neer op: “Smaken verschillen.” 😛 SotC lijkt me wel leuk, maar daar heb ik het geduld niet voor en MGS heb ik op de Cube gespeeld en vond er niets aan… Als je kijkt wat er tegenover deze games staat krijg je een lijst met o.a.: Halo, PGR, DoA, F.E.A.R., BfME, Gears of War en natuurlijk speelt Xbox Live een zeer grote rol bij de keuze voor een X360. 3rd party-games hoef ik niet, aangezien het grotere deel daarvan geen 65 euro waard is. Ik wil echt vooral topgames hebben op mn console, waaraan ik met trots 65 euro uit geef. Iedereen heeft zo zijn eigen mening over wat nou topgames zijn en daarom maken Sony, MS en Nintendo totaal verschillende consoles 🙂