Gamersnet.nl

Sony nu ook al aan de afslankkuur met de PlayStation Portable?

Het dieet waarop Nintendo zijn Dual Screen zette, zodat er uiteindelijk een Nintendo DS Lite uitkwam, is geniaal te noemen. Het apparaat verkoopt over de hele wereld als een tierelier en dat is mede te danken aan het strakke design. De PlayStation Portable was ook al een kunststukje op zich, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Dat vond het Amerikaanse PlayStation Magazine ook, en daarom gingen ze bij Sony Japan op bezoek. Volgens het magazine is Sony bezig met een redesign van de PlayStation Portable, die toch al weer bijna twee jaar meegaat.

Er wordt onder andere gerept over een ingebouwde foto- of videocamera. Ook is naar buiten gekomen dat Sony een overeenkomst heeft gesloten met Samsung omtrent een grote order van 8 GigaByte-flashsticks, die het interne geheugen zouden vervangen. Daardoor zou een groot deel van de console weg kunnen vallen en het ding stukken kleiner kunnen worden. Verder gaat het gerucht de ronde dat met nadenkt over twee analoge thumbsticks.

Let wel, dit is tot dusver alleen naar buiten gebracht door het magazine zelf. Het zou zijn dat ze een grote primeur te pakken hebben, maar zeker moeten we er allerminst van zijn. Wanneer we het PlayStation Magazine het voordeel van de twijfel geven, mogen we geloven dat de PSP Lite, de PSP 2 of hoe je hem ook wilt noemen vanaf lente 2007 in Japan te koop zal zijn.