Sony nu ook al aan de afslankkuur met de PlayStation Portable?

Het dieet waarop Nintendo zijn Dual Screen zette, zodat er uiteindelijk een Nintendo DS Lite uitkwam, is geniaal te noemen. Het apparaat verkoopt over de hele wereld als een tierelier en dat is mede te danken aan het strakke design. De PlayStation Portable was ook al een kunststukje op zich, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Dat vond het Amerikaanse PlayStation Magazine ook, en daarom gingen ze bij Sony Japan op bezoek. Volgens het magazine is Sony bezig met een redesign van de PlayStation Portable, die toch al weer bijna twee jaar meegaat.

Er wordt onder andere gerept over een ingebouwde foto- of videocamera. Ook is naar buiten gekomen dat Sony een overeenkomst heeft gesloten met Samsung omtrent een grote order van 8 GigaByte-flashsticks, die het interne geheugen zouden vervangen. Daardoor zou een groot deel van de console weg kunnen vallen en het ding stukken kleiner kunnen worden. Verder gaat het gerucht de ronde dat met nadenkt over twee analoge thumbsticks.

Let wel, dit is tot dusver alleen naar buiten gebracht door het magazine zelf. Het zou zijn dat ze een grote primeur te pakken hebben, maar zeker moeten we er allerminst van zijn. Wanneer we het PlayStation Magazine het voordeel van de twijfel geven, mogen we geloven dat de PSP Lite, de PSP 2 of hoe je hem ook wilt noemen vanaf lente 2007 in Japan te koop zal zijn.

  1.   
    LennartvA's avatar

    Hoe duur zal die wel niet zijn?

  2.   
    Mandamo's avatar

    Maar als het ding stukken kleiner word, dan word het scherm dus ook stukken kleiner aangezien het beeld ongeveer de hele PSP beslaat. Dat zou jammer zijn aangezien ik dat juist één van de mooie dingen vind aan de PSP.

  3.   
    Fawaka-W's avatar

    k vind dat de psp niet kleiner hoeft.
    door het lekker grote scherm stoor ik me niet aan de groote.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    psp hoeft van mij niet kleiner.maar aan die dingen die erin komen lijkt het me juist dat die groter word :P.

  5.   
    spysiem's avatar

    volgensmij is deze roddel al lang en breed afgekeurt door sony hoor 😉

  6.   
    Rhemme's avatar

    Reactie door ReFlex op zaterdag 02 september, 2006 – 15:08
    Maar als het ding stukken kleiner word, dan word het scherm dus ook stukken
    kleiner aangezien het beeld ongeveer de hele PSP beslaat. Dat zou jammer zijn
    aangezien ik dat juist één van de mooie dingen vind aan de PSP.

    Nee, aan de breedte en hoogte van de PSP moet zeker niet gesleuteld worden, die is perfect en je krijgt niet snel kramp. Maar het LCD-beeldscherm is maar enkele millimeters dicht, de printplaten daarachter zijn ook niet al te groot en vooral dat interne geheugen wat ze willen veranderen voor een flashkaartje zou hem veel platter en in ieder geval stukken lichter kunnen maken.

  7.   
    Design's avatar

    Ik dacht eerst ook dat het ging worden zoals Reflex het zei. Maar als ik Superstar bezig hoor, lijkt me dit echt wel vet. Misschien als deze verbeterde uit is, schaf ik hem me wel aan. 😉

  8.   
    G-Man's avatar

    Dalijk zie je je PSP niet meer als ie onder een blaadje ligt 😕 Hoe kwetsbaar is zo’n ding dan eigenlijk als die zo plat gaat worden 🙄 Het is mooi dat ie kleiner wordt, maar daar hangen altijd wel nadelen aan vast en als die niet aan het apparaatje zelf zitten dan is het de prijs wel… maar toch lijkt het me wel wat, zo’n kleine PSP.

  9.   
    Darth_Gandalf's avatar

    Grootste bullshit die ik in tijden heb gezien. Kaz Hirai (President van Sony Computer Entertainment America) zei in een interview met gamespot laatst:
    ” Again, it’s only been in the market a year and five months, so we’re obviously very happy with the technology we’ve packed into the current PSP, and we don’t have any plans to redesign the PSP at this point in time.”