Gamersnet.nl

Battlefield: Bad Company legt nadruk op singleplayer

Zoals was belooft heeft Electronic Arts officieel Digital Illusions’ nieuwste titel voor de Playstation 3 en Xbox 360 aangekondigd. Battlefield: Bad Company heet de telg en zal vooral, in tegenstelling wat we inmiddels gewend zijn van de franchise, de nadruk gaan leggen op de singleplayer actie.

De game zal gebaseerd zijn op de film Three Kings, waarin een squad goed getrainde soldaten achter de vijandelijke linies goud en ander waardevol spul probeert te gappen. Electronic Arts belooft een meeslepende, filmische singleplayer met donkere humor een omgeving wat tot de grond toe afgebroken kan worden. Volgens DICE is 90 procent van de omgeving ‘sloopbaar’.

    “De essentie van de multiplayergames van DICE ligt in de hectische, onvoorspelbare aard door de grote mate van vrijheid. Er kan dus op ieder moment van alles gebeuren en precies dat vormt ook de basis van de solocampagne van Battlefield: Bad Company”, vertelt Karl Magnus Troedsson, senior-producent van DICE. “In een wereld waar 90 procent van de omgeving verwoestbaar is, zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos: het strijdtoneel verandert voortdurend, waardoor jij, je teamgenoten en je vijanden steeds op veranderingen moeten inspelen. Je hebt de volledige vrijheid om de problemen op te lossen op de creatieve Battlefield-manier.”

Toch zal volgens Electronic Arts de multiplayer niet volledig vergeten worden. De game staat gepland voor 2007 voor de Playstation 3 en Xbox 360. Het laatste nieuws is dat de game ook op de PC en PSP uit zou komen.