Gamersnet.nl

PlayStation 3: wat de ontwikkelaars vinden

We weten wat Sony er van vindt, we weten wat de concurrenten ervan vinden, we weten wat de fanboys en andere consumenten ervan vinden, maar wat vinden de ontwikkelaars die bezig zijn met PS3-games (en er dus meer van weten dan wij) nu eigenlijk van de PlayStation 3 tot nu toe? Ge-Maga, één van de – zo niet dé – oudste gamesbladen van Japan, zocht het uit:

Bijna iedereen vindt de console te duur: slechts 9.71% van de ondervraagden vond het een goede prijs voor het apparaat, de rest vindt dat de prijs lager zou mogen zijn. Één ontwikkelaar voegde eraan toe: ‘hij wordt duurder dan de huur van mijn woning’. Het uitbrengen van twee smaken PS3, een gewone en een krachtige variant, is volgens 39,32% een goed idee, 56,31% is het daarmee echter niet eens: het zou (te) veel verwarring met zich meebrengen voor zowel de consument als de verkopers.

55,82% vindt verder dat de huidige bekende line-up voor de PS3 niet genoeg is om kopers over de streep te trekken, 39,32% vindt het wel genoeg. De E3 heeft meer fout dan goed gedaan: 48,54% mocht dan wel bij de oude mening blijven, 32,52% is sceptischer geworden na de E3 en slechts 3,39% voelt zich na de E3 zekerder over de console.

Als laatste denkt Sony dat het 6 miljoen exemplaren op de markt zal brengen tot maart volgend jaar en daar is 35,34% mee eens. 62,13% betwijfeld het echter.