PlayStation 3: wat de ontwikkelaars vinden

We weten wat Sony er van vindt, we weten wat de concurrenten ervan vinden, we weten wat de fanboys en andere consumenten ervan vinden, maar wat vinden de ontwikkelaars die bezig zijn met PS3-games (en er dus meer van weten dan wij) nu eigenlijk van de PlayStation 3 tot nu toe? Ge-Maga, één van de – zo niet dé – oudste gamesbladen van Japan, zocht het uit:

Bijna iedereen vindt de console te duur: slechts 9.71% van de ondervraagden vond het een goede prijs voor het apparaat, de rest vindt dat de prijs lager zou mogen zijn. Één ontwikkelaar voegde eraan toe: ‘hij wordt duurder dan de huur van mijn woning’. Het uitbrengen van twee smaken PS3, een gewone en een krachtige variant, is volgens 39,32% een goed idee, 56,31% is het daarmee echter niet eens: het zou (te) veel verwarring met zich meebrengen voor zowel de consument als de verkopers.

55,82% vindt verder dat de huidige bekende line-up voor de PS3 niet genoeg is om kopers over de streep te trekken, 39,32% vindt het wel genoeg. De E3 heeft meer fout dan goed gedaan: 48,54% mocht dan wel bij de oude mening blijven, 32,52% is sceptischer geworden na de E3 en slechts 3,39% voelt zich na de E3 zekerder over de console.

Als laatste denkt Sony dat het 6 miljoen exemplaren op de markt zal brengen tot maart volgend jaar en daar is 35,34% mee eens. 62,13% betwijfeld het echter.

  1.   
    Design's avatar

    Leuk om eens te weten wat de ontwikkelaars er zelf van vinden. 😀

  2.   
    ChielB's avatar

    Logisch ook wel dat de prijs een groot struikelblok blijft. Het is gewoon een hele investering en veel mensen zullen er erg sceptisch over zijn en blijven.
    Maar ja, eerst maar eens afwachten tot de launch-tijd daar is, dan kunnen we pas echt zien of het alle knaken waard is. 8)

  3.   
    Ariose's avatar

    het is jammer genoeg dat de prijs zo duur is, De prijzen dalen (hopelijk) wel :wink:! kijk maar naar de Gamecube, die kan ik nu voor €50 eerstehands krijgen of de ps2 voor €85 en de xbox voor €100 😀

  4.   
    J-Loco's avatar

    veel mensen zullen zich eerst massaaalll op de Wii storten denk ik, als ik nu zou moeten zeggen 1e 2e en 3e word zou ik zeggen:

    Nintendo Wii en Xbox 360 een gedeelde 1e plek
    en de PS3 op nummer 2

    de Xbox 360 staat nu sowieso al op de 1e plek omdat die er allang zijn. En met de huidige generatie was PS2 de beste, je kan niet altijd alles hebben

  5.   
    Design's avatar

    Ja klopt, maar dat komt niet omdat de Xbox er al langer is, maar gewoon omdat de PS3 zo duur is. Vanaf dat de PS3 prijs zal dalen, zal het ‘vaarwel Xbox en Wii’ zijn hoor. De enige struikelblok nu is nog steeds de prijs. 😉

  6.   
    Fawaka-W's avatar

    mensen zeuren zoveel over de prijs maar.. de ps2 was 1250 gulden doen hij was gelaunchd:)

    en sony heeft nog geen behoeften aan de ps3 omdat de ps2 nogsteeds meer verkoopt dan de xbox360 xbox1 en gamecube bij elkaar(ownage)

    de xbox word laatste omdat hun launch erg slecht is gegaan, ze hebben pas een paar miljoen verkocht (terwijl de planning van sony en nintendo is om dit aantal al in een maand of 2 te halen)

  7.   
    G-Man's avatar

    Ik denk PS3 op 1, X360 op 2 (zal erg dicht bij elkaar zitten) en Wii op 3. De PS3 is duur, maar het is onzin wat iedereen vind dat de X360 met HD-DVD goedkoper is dan een PS3. Premium PS3 is met Blu-Ray en is 700 euro. Premium X360 is 400 euro en een HD-DVDdrive is 300 euro dus samen ook 700 euro… Het zal aan de waardering voor Blu-Ray gan liggen of X360 of PS3 marktleider gaat worden, maar Wii zal het niet winnen, dat weet ik zeker, niet omdat het een slecht appparaat is, in tegendeel. Maar omdat procentueel erg veel mensen geen vertrouwen erin hebben.