Gamersnet.nl

PlayStation 3 in september, mét PlayStation HUB

De Amerikaanse website Next-Gen.biz heeft van ‘betrouwbare’ bronnen te horen gekregen dat de PlayStation 3 vanaf september in de winkels zal liggen, en dat de Xbox Live-achtige dienst ervan PlayStation HUB zal gaan heten.

De PlayStation 3 zou op 16 september in Japan moeten verschijnen, en 5 dagen later, op 21 september, in de Verenigde Staten. Een Europese releasedatum werd helaas niet genoemd. Deze data zouden verkregen zijn van uitgevers en ontwikkelaars, die deze releasedata intern aanhouden voor hun games. Dat wil zeggen dat men de ontwikkelaars heeft verteld dat de games vóór deze datum klaar moeten zijn, hoewel de meeste PlayStation 3-games nog steeds op ‘TBA’ staan.

Daarnaast vertelt Next-Gen ons dat Sony Computer Entertainment Europe op dit moment bezig is met het ontwikkelen en aanleggen van PlayStation HUB, de Xbox Live-achtige dienst voor de PlayStation 3. Met de huidige online dienst voor de PlayStation 2 onderhouden ontwikkelaars zelf hun servers, maar met PlayStation HUB zal Sony dit zelf gaan doen.
Daarnaast moet PlayStation HUB ook downloadbare demo’s en kleine spelletjes à la Xbox Live Arcade gaan bevatten. Tenslotte valt nog op dat PlayStation HUB omschreven wordt als een ‘subscriber service’, wat kan betekenen dat het een betaalde dienst wordt.

Of deze dingen waar zijn is nog niet duidelijk, maar volgens Next-Gen komt Sony de komende weken met meer nieuws omtrent PlayStation HUB en de PlayStation 3 in het algemeen.