PlayStation 3 in september, mét PlayStation HUB

De Amerikaanse website Next-Gen.biz heeft van ‘betrouwbare’ bronnen te horen gekregen dat de PlayStation 3 vanaf september in de winkels zal liggen, en dat de Xbox Live-achtige dienst ervan PlayStation HUB zal gaan heten.

De PlayStation 3 zou op 16 september in Japan moeten verschijnen, en 5 dagen later, op 21 september, in de Verenigde Staten. Een Europese releasedatum werd helaas niet genoemd. Deze data zouden verkregen zijn van uitgevers en ontwikkelaars, die deze releasedata intern aanhouden voor hun games. Dat wil zeggen dat men de ontwikkelaars heeft verteld dat de games vóór deze datum klaar moeten zijn, hoewel de meeste PlayStation 3-games nog steeds op ‘TBA’ staan.

Daarnaast vertelt Next-Gen ons dat Sony Computer Entertainment Europe op dit moment bezig is met het ontwikkelen en aanleggen van PlayStation HUB, de Xbox Live-achtige dienst voor de PlayStation 3. Met de huidige online dienst voor de PlayStation 2 onderhouden ontwikkelaars zelf hun servers, maar met PlayStation HUB zal Sony dit zelf gaan doen.
Daarnaast moet PlayStation HUB ook downloadbare demo’s en kleine spelletjes à la Xbox Live Arcade gaan bevatten. Tenslotte valt nog op dat PlayStation HUB omschreven wordt als een ‘subscriber service’, wat kan betekenen dat het een betaalde dienst wordt.

Of deze dingen waar zijn is nog niet duidelijk, maar volgens Next-Gen komt Sony de komende weken met meer nieuws omtrent PlayStation HUB en de PlayStation 3 in het algemeen.

  1.   
    Eggie124's avatar

    erg orgineel allemaal… 🙄

  2.   
    Fawaka-W's avatar

    hoezo alsof microsoft xbox het online gebeure heeft ontdekt?

    dreamcast was toch echt de eerste hoor…

    ik vind het btw jammer dat het online gebeure betaald word, het kan ook gratis en goed (Nintendo wifi).

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    laten we het hopen dat die dan er al is en de europese release data ook snel komt

  4.   
    XGT_Spider's avatar

    :S waarom moe je nu opeens voor de playstation netwerk gaan betalen slaat nergens op

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    wat maakt het nou uit zo word die juist beter net zoals bij xbox live

  6.   
    Emile1's avatar

    Je kunt gratis op xbox live moet je een speciaal progamma downloaden en een internet stekker in de xbox doen klaar (wie koopt nou de ps3)

  7.   
    Oranje's avatar

    Je bedoelt Xbox Connect? Daar heb je maar een heel beperkt aanbod wat betreft games.

  8.   
    snuifski's avatar

    x box moet je ook voor betalen,zal net als met de hub gebeuren je koopt een soort kraslot met je code voert die in en ja kan een jaar online gamen.
    Ja dat het beter zal worden dan live echt niet dont beloeve the hype die sony creert.
    Snap wel marketingverhaal maar even realistisch blijven, vergeet het maar ze kunnen het hooguit evenaren,meer niet,die praat dat het loive zal wegvagen is om mensen lekker te maken,maar nogmaals als je het gelooft zal je bedrogen uitkomen.

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    @Emile1

    je bedoeld xbox connect dat is er idd maar dat is anders als xbox live en word veel gecheat en dat is er niet voor de 360

    en hoezo wie koopt er nou een ps3 dat jij nou een fanboy waarschijnlek ben kan de rest niks aan doen die de ps3 wel wil

  10.   
    YpoX's avatar

    ik ben voor de Xbox 360, door de spellen, :wink:, en over die dreamcast, dat was niet populair. de Xbox heeft de echte doorbraak gemaakt, en als sony dan weer met zoiets moet komen, vind het best, maar voor mij blijft Xbox 360, toch echt het best.(miss is de revolution ook cool :D)

  11.   
    Cirdan's avatar

    ehh..ik wil niet vervelend doen maar de PS2 was eerder uit dan de Xbox en de PS2 is ook meer verkocht dan de Xbox. ik sta achter de PS3:D

  12.   
    Rijstekorrel's avatar

    ja sony is al langer op de markt dan microsoft he dus weten ze wat mensen willen microsoft is korter op de console markt