Gamersnet.nl

MMORPG van Nederlandse bodem: The Chronicles of Spellborn

De gamestudio Khaeon is al een tijdje bezig met de Massively Multiplayer Online Role-Playing Game (MMORPG) Chronicles of Spellborn, nou zul je denken ‘wat moeten we nou met weer een MMORPG?’ Khaeon is een gamestudio gevestigd in Den Haag, een game van Nederlandse bodem dus.

The Chronicles of Spellborn is dus een MMORPG dat zich afspeelt in the Enclave of Five Sacrifices. The Enclave is een verzameling van stenen stukjes wereld zwevend door de Deadspell Storm. Deze Deadspell Storm is een soort krachtveld waarin verschillende stukken steen zwevend worden gehouden, waardoor ze niet kunnen vallen in het oneindige. Deze zwevende stenen bevatten bergen, bossen, uitgestrekte velden en dorpjes. Allemaal onderdeel van een oude, gebroken wereld. Om te kunnen reizen tussen deze stenen moeten vele gevaren worden weerstaan die in de leegte tussen de werelden voorkomen.

Er zijn inmiddels al meerdere screenshots vrijgekomen waarin je kunt zien dat deze wereld vrij duister is, maar toch ook de uitstraling heeft die World of Warcraft zo geliefd maakt bij verschillende groepen mensen. The Chronicle of Spellborn is volledig gemaakt met de Unreal engine Technology, Khaeon is daarmee een van de weinige Nederlandse gamestudio’s die gebruik maakt van de engine.

Als alles mee zit, komt de Beta versie van Spellborn eraan en kunnen de eerste mensen dus een gokje gaan wagen in deze mythische wereld. Het volledige spel komt naar alle waarschijnlijkheid in de zomer van dit jaar naar ons toe. Het gaat dus moeilijk worden voor ieder die dus al helemaal verslaafd is aan World of Warcraft, want wordt het the Burning Crusade (World of warcrafts uitbreiding) of The Chronicles of Spellborn. We zullen zien wat deze zomer ons dus gaat brengen.

[SCREENSHOTS]