Gamersnet.nl

Nieuwe Shadow of the Colossus zal op Playstation 3 uitkomen

Shadow of the Colossus komt voorlopig hier nog niet uit, maar nu al is het ontwikkelteam plannen aan het maken voor een sequel. De game zou volgens het Japanse tijdschrift Dengeki PS2 dan verschijnen op de PlayStation 3. Aangezien die nog verre van af is, is een voorlopige releasedatum dan ook uitgesloten; ook een titel of overige informatie kon er niet van af. Shadow of the Colossus lijkt dus een open eind te gaan hebben. Houdt iemand Teun in bedwang?

In The Shadow of the Colossus zul je als Wanda je vriendin weer tot leven moeten wekken. Dit kan alleen door de zestien giganten die zich in de wereld bevinden te verslaan. Met Wanda rijd je te paard naar één van deze reusachtige wezens en leg je eerst een level af dat vooral bestaat uit puzzels. Als je bij de gigant bent aangekomen zul je een manier moeten vinden om hem te doden, en dat is erg lastig. De wezens zijn namelijk ontzettend groot en zullen zich dan ook niet schromen om je tot Wandamoes te pletten. De zwakke plek van de colossus zit meestal helemaal bovenaan en je zult er vaak op z’n minst een halfuurtje over doen om hem neer te krijgen. Shadow of the Colossus lijkt weer uit te gaan blinken in nieuwe gameplay en in een adembenemd mooie wereld, net als Ico.

Shadow of the Colossus moet begin 2006 voor de PlayStation 2 te koop zijn. In Japan zal hij al op 27 oktober in de winkels liggen.