Gamersnet.nl

Lage productie PSP ten behoeve van PS2

Of het een domme vergissing is of een briljante beslissing, dat moet nog blijken, maar Sony is van plan de PSP in het begin in slechts vrij kleine hoeveelheden te produceren.

Als reden hiervoor voert Keninchi Fukanaga, SCE-woordvoerder, aan dat Sony op het moment veel exemplaren van de nieuwe PlayStation 2 wil produceren. Deze leveren namelijk veel op. Sony zal bij de launch in Japan op 12 december 200.000 PSP’s klaar hebben en voor het einde van het jaar nog 300.000 exemplaren.

Fukunaga gaf als verdere reden ook op, dat Sony erg voorzichtig is met een nieuw project als de PSP. Ter herinnering: het PSX home media system kwam vorig jaar ook niet echt van de grond.

Verder wordt de PSP ook vrij goedkoop aangeboden en Sony heeft nu ook toegegeven dat het apparaat enkele jaren niet-winstgevend zal zijn. Het voordeel hiervan is volgens Sony, dat gamesontwikkelaars de PSP als een goedlopend platform zouden zien.

De cijfers van Sony staan in schril contrast met die van Nintendo, die denkt dat er nog voor het einde van het fiscale jaar (maart 2005) 5 miljoen exemplaren verkocht zullen zijn.