Gamersnet.nl

The shooting saga

Diverse ontwikkelaars zijn dit jaar weer druk bezig (geweest) met diverse games uit het genre FPS oftewel First Person Shooter. Op één of andere manier blijft het ons enorm boeien om met of zonder tactiek, met of zonder verhaal, met of zonder reden, enorme horden mensen, monsters of andere bewegende voorwerpen af te knallen. Wij van GamersNet zetten een vijftal games op een rijtje, waarvan wij graag van jullie willen weten welke game jou nu het meest aantrekt en wat deze zo bijzonder maakt ten opzichte van de rest.

Command & Conquer Renegade
De eerste FPS game uit het aloude en welbekende Command & Conquer genre. Wordt deze game nou werkelijk zo bijzonder of is het weer een hype? Als voorproefje is de multiplayer demo gelanceerd.

Die Hard: Nakatomi Plaza
Die Hard staat natuurlijk garant voor keiharde actie met de stoere agent uit New York, John McClane, in de film gespeeld door niemand minder dan Bruce. Ook Sierra Studios besloot vooraf een demo uit te brengen om alvast de concurrentiestrijd aan te gaan.

Medal of Honor: Allied Assault
Als grote concurrent van Return to Castle Wolfenstein kwam deze game een fractie later op de markt. Medal of Honor staat garant voor realisme in een W.O. II scene. Mocht je het spel nog niet in bezit hebben, dan is de demo ook zeer zeker de moeite waard.

Serious Sam 2: The Second Encounter
Serious Sam is nou typisch een voorbeeld van op alles schieten wat beweegt. Met een enorm arsenaal aan wapens ga je op een serieuze manier de grote hoeveelheid monsters te lijf. Croteam heeft op een humoristische wijze geprobeerd om een klein beetje terug te gaan naar de oude FPS stijl.

Unreal 2
En als laatst en zeker not least Unreal 2. Helaas is hier nog geen demo van uitgebracht, hoewel de alpha versie wel ergens over het net schijnt rond te zwerven. Na het grote succes van Unreal en Unreal Tournament mogen wij toch zeker weer een hoop spektakel verwachten.

Which one will it be, baby?!