Gamersnet.nl

Top 5: Vita-games voor op vakantie

De zomer staat voor de deur en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: heel veel buiten zonnen tijd om te gamen! Met titels als The Last of Us: Remastered, Metro Redux en Risen 3 hoeven pc- en console-bezitters zich in ieder geval niet te vervelen, maar je pc of PlayStation/Xbox past helaas niet in je koffer. Gelukkig is er nog de Vita! Welke games moet jij deze zomer meenemen naar het strand of het verre buitenland? Je leest het in deze Top 5.

Deze Top 5 bevat enkel Vita-games die de afgelopen vier maanden verschenen zijn!

5. Luftrausers
Ons cijfer: 8,0 (lees de review)
In het kort: Een 2D shoot ‘em up-game van het Nederlandse Vlambeer. Als piloot neem je deel aan de gevaarlijkste dogfights die niet alleen spectaculair, maar vooral uitdagend zijn. De simpele graphics staan in schril contrast met de diepgaande gameplay.
Waar: In de PlayStation Store voor 8,99 euro.
Kopen als: Je niet vies bent van een beetje uitdaging en terugverlangt naar het retro-tijdperk.


Onze mening: “Zoals we eigenlijk wel gewend zijn van Vlambeer is Luftrausers een retro-ogend en vooral pittig spel, dat desalniettemin vooral zeer vermakelijk is. Jammer is wel dat de game qua content wat magertjes aanvoelt; de unlocks voor jouw rauser zijn binnen de kortste keren vrijgespeeld en het gebrek aan variatie breekt de game op den duur toch op. Voordat je je hieraan gaat ergeren, zal je echter al de nodige uurtjes in Luftrausers gestopt hebben en de game is zijn vraagprijs van 8,99 dan ook ruimschoots waard.”
Hot: Nog één keertje? – Not: Gebrek aan variatie

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.

4. Child of Light
Ons cijfer: 9,1 voor PlayStation 4-versie (lees de review en bekijk de videoreview)
In het kort: Het verhaal van een meisje genaamd Aurora, dat in een mythische wereld genaamde Lemuria de gestolen hemellichamen terug moet vinden. Dit handgetekende spel is volledig geschreven op rijm en biedt zowel uitdagende platforming-gameplay als leuke puzzels. Child of Light is sinds zijn release veelvuldig geprezen en won meerdere prijzen.
Waar: In de PlayStation Store voor 14,99 euro (normale editie) of 24,99 euro (Complete Edition), of in de winkels voor 24,99 euro (Complete Edition).
Kopen als: Je een artistiek figuur bent met een voorliefde voor kunst en poëzie. Of als je gewoon één van de beste platformers van de laatste jaren wilt spelen…


Onze mening: “Ik ben blij verrast dat een AAA-ontwikkelaar in een tijd van het uitmelken van beproefde concepten in de magie van sprookjes is blijven geloven. Child of Light staat genoteerd als mijn persoonlijke verrassing van het jaar; een verhaal over volwassenwording, waarin ik weer even ongegeneerd kind kan zijn. Ubisoft, graag meer van dit soort uitstapjes, s’il vous plaît!”
Hot: Betoverend mooie handgeschilderde setting – Not: Gevoelsmatig te snel voorbij

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.

3. Fez
Ons cijfer: 8,5 (lees de review)
In het kort: Een tweedimensionale platformgame die zich afspeelt in een driedimensionale wereld. Door de omgeving te roteren dien je puzzels op te lossen die in het begin redelijk eenvoudig zijn, maar langzamerhand steeds moeilijker worden. De kleurrijke, pixelige graphics en de aanstekelijke muziek werken bovendien sfeerverhogend.
Waar: In de PlayStation Store voor 9,99 euro.
Kopen als: Je één van de beste indiegames ooit wilt spelen.


Onze mening: “Het puzzelprincipe werkt heerlijk, mede doordat de game zich goed laat besturen; de wereld draaien met de L- en R-knop werkt eenvoudigweg erg intuïtief. De game steekt echter vooral boven de rest uit doordat er zoveel meer inzit dan je verwacht. Fez is eigenlijk een grote zoektocht, eentje die bij vlagen kan frustreren, maar wel een die je het merendeel een flinke glimlach kan bezorgen.”
Hot: Sublieme puzzelgame – Not: Kaart werkt onhandig

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.

2. Borderlands 2
Ons cijfer: 9,0 voor de Xbox 360-versie (lees de review)
In het kort: Een first-person shooter in een open wereld, met een dikke laag RPG. Spelers kiezen een eigen klasse en bouwen hun vaardigheden gaandeweg uit. Het verzamelen van wapens speelt een grote rol; de game bevat er miljoenen. Deze Vita-editie bevat bovendien zes DLC-pakketten.
Waar: In de PlayStation Store voor 24,99 euro, of in de winkels voor 29,99 euro.
Kopen als: Je technische oneffenheden accepteert in ruil voor de grootste Vita-game ooit.


Onze mening: “Borderlands 2 is daadwerkelijk Borderlands 2.0 geworden. De basis van het eerste deel is blijven staan en Gearbox Software heeft het meer en meer bad ass gemaakt. Het verhaal biedt de nodige context, de gameplay staat als een huis, de loot geeft je constant een reden door te spelen, de coöperatieve modus is fantastisch, grafisch is de game zeer sfeervol, de karakters zijn hilarisch en qua opties meet de game zich met alle diepe RPG’s.”
Hot: Coöperatieve hemel – Not: Auto’s besturen slecht

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.

1. The Sly Trilogy
Ons cijfer: 8,0 (lees de review)
In het kort: De drie Sly-games voor de PlayStation 2, gebundeld op de Vita. De graphics zijn opgepoetst en de game is voorzien van trofeeën. De Sly-games staan erom bekend platform-gameplay en stealth op unieke wijze te combineren met humor en leuke personages.
Waar: In de PlayStation Store voor 24,99 euro, of in de winkels voor 22,50 euro.
Kopen als: Je drie van de beste PlayStation 2-games in de palm van je hand wil hebben, of als je lang op vakantie gaat en op zoek bent naar tientallen uren speelplezier.

“]

Onze mening: “Met de Sly Trilogy voor de Vita haal je drie van de beste platformers uit het PlayStation 2-tijdperk in huis. Hierbij dient aangetekend te worden dat Sly 2: Band of Thieves het absolute hoogtepunt van de collectie is; Sly 1 voelt op sommige momenten net iets te gedateerd aan en Sly 3 is vooral een vertrouwde herhalingsoefening. Dat neemt niet weg dat je voor slechts drie tientjes ontzettend veel uren speelplezier in huis haalt. Het feit dat ik lange treinreizen dankzij de Sly Trilogy leuk begon te vinden, zegt wel genoeg…”
Hot: Veel uren speelplezier – Not: Geen speciale content voor Vita-versie

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.