Gamersnet.nl

Beste Peter, is Nintendo ten dode opgeschreven?

Wekelijks schrijven Leon en Peter elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Vorige week was het de beurt aan Peter, die liet weten teleurgesteld te zijn in Microsoft. Deze week schrijft Leon een brief terug.

Reactie op: Beste Leon, Microsoft was helaas niet arrogantBeste Peter,

Wij hebben het in onze briefwisselingen al vaak gehad over Nintendo. En dat was niet altijd in positieve zin, zeker niet bij de recentere brieven. Nintendo heeft er namelijk een potje van gemaakt met de Wii U, om het maar eens netjes uit te drukken. Maar gelukkig lijkt het bedrijf te leren van haar fouten.

Op de afgelopen E3 gaf Nintendo namelijk een spetterende show met titels als Mario Kart, Super Smash Bros., Bayonetta 2, Donkey Kong Country, Pikmin 3 en Super Mario 3D World. Stuk voor stuk games waar fans al maandenlang op zitten te wachten. En het mooiste is: het gros van deze titels verschijnt dit jaar nog! Nintendo is dus eindelijk op de goede weg en dat kunnen we uiteraard enkel toejuichen.

Maar is Nintendo niet te laat? Valt de Wii U nog te redden met een zootje AAA-titels, of is het apparaat inmiddels ten dode opgeschreven? Want laten we eerlijk zijn: Nintendo moet het straks echt gaan hebben van haar fans. Hardcore gamers zijn namelijk nu al hun geld aan het opsparen voor de PlayStation 4 en de Xbox One, terwijl de casual gamers zich momenteel prima vermaken met hun oude Wii en de spelletjes op hun mobiele telefoon. Zij hebben, zeker in deze tijden van crisis, helemaal niet de behoefte om 250 euro neer te tellen voor een console (en vervolgens nog eens 50 euro per spel).

De grote vraag is dus: hoeveel Nintendo-fans zijn er nog? Hoeveel mensen zullen straks, bij het zien van de nieuwe Mario-spellen, zeggen: “nu ben ik overstag, ik koop die Wii U!” Ik vrees dat het er (te) weinig zullen zijn, zeker aangezien Nintendo stoïcijns een prijs van 250 euro blijft hanteren. Tegelijkertijd is het van vitaal belang dat de Wii U beter gaat presteren, want als er geen verbetering komt, is dit zonder twijfel de laatste console van Nintendo.

Het toekomstige succes van de Wii U valt of staat bij de koopbereidheid van de hardcore fans en dat is, zeker in deze tijden van crisis en next gen-geweld, een onbetrouwbare factor. Ik hoop met heel mijn hart het beste voor Nintendo, maar vrees het ergste. Ik zou – voor de verandering – dan ook graag ongelijk krijgen.

Tot apps,

Leon