Splatterhouse

Splatterhouse header

In 1988 kwam Namco met een side-scrolling beat'em up game, genaamd splatterhouse. Het verhaal speelt zich af in West Mansion, die de bijnaam Splattehouse draagt, waar een parapsycholoog Dr. West  verschrikkelijke experimenten zou uitvoeren. Twee parapsychologiestudenten Rick Taylor en zijn vriendin Jennifer Wills gaan naar West Mansion voor een school project maar door een plotselinge onweersstorm worden ze het huis naar binnen gedwongen.

Binnen begint een gevecht met onzichtbare vijanden en Rick wordt knock out geslagen. Als Rick wakker wordt ziet hij dat Jenniffer is ontvoerd en hij achtergelaten is om te sterven. Als hij opkijkt ziet hij een masker, welke hij herkent als een Mayaans offermasker. Rick zet het masker op en komt erachter dat hij een ongelooflijke kracht kreeg. Rick besluit deze kracht te gebruiken om Jennifer te redden.

De game uit 1988 heeft een aantal nieuwe versies en vervolg-games op de Sega gekregen en later in 2008 is er een directe port voor de Wii uitgekomen maar nu is het tijd voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 om het digitale stokje over te nemen.

Platforms en releasedata

Xbox 36026 October 2010
PS326 October 2010