Scarface: The World is Yours

Scarface: The World is Yours header

In Scarface speelde Al Pacino zijn briljante rol als Tony Montana. Tony is een vluchteling uit Cuba met een afschuwelijke hekel aan het communisme. Wanneer hij zijn geluk in Miami gaat beproeven onder het motto ‘You know what capitalism is? Gettin’ fucked!’, komt hij in aanraking met mensen uit het drugscircuit. Tony bouwt een weg op en wordt een keiharde cocaïnehandelaar en heeft geen schijntje genade met verraders.

In Scarface: The World is Yours zijn vrijwel alle locaties uit de film terug te vinden. Het kenmerkende van de film zijn natuurlijk deze locaties, welke een en al macht en jaren tachtig uit ademen. De typische roze jaren ’80 club, de straten van Miami, de haven waar de drugs binnenkomt en de villa van Tony Montana met de beroemde leus ‘The World is Yours’ zijn allemaal terug te vinden in de game.

Het verhaal is herschreven door David McKenna, bekend van American History X, Blow en S.W.A.T. De game gaat verder waar de film ophield. Dit betekent niet dat het spel zich af speelt in het crematorium, want voor de gelegenheid leeft Tony Montana nog. Zijn zus doet niet aan reïncarnatie en Tony staat er helemaal alleen voor, nadat zijn drugsimperium als een kaartenhuis in elkaar is gevallen. Toch blijft Tony geloven in het succes van yeyo en besluit daarom, nadat hij er even tussen uit is geweest, terug te keren naar Florida. Fucking Montana is back in fucking Miami.

Scarface: The World is Yours verscheen op 20 oktober voor de PC, Xbox, PlayStation 2 en PlayStation Portable.

Platforms en releasedata

PC13 September 2006
PS213 September 2006
Xbox13 September 2006
PSP13 September 2006
Wii1 July 2007