De Magische 10: Een avontuur in het land van de tientallen

De Magische 10: Een avontuur in het land van de tientallen  header

In dit spannende, op rekensommen gebaseerde avontuur, draait alles om het cijfer tien.

De Magische 10: Een avontuur in het land van de tientallen bevat meer dan dertig soorten oefeningen die de rekenvaardigheid van de speler behoorlijk op de proef stellen. De speler moet zich met hulp van kabouterachtige hulpjes een weg rekenen door het koninkrijk van de Magische 10, waarbij hindernissen gepasseerd kunnen worden door sommen op te lossen.

Het koninkrijk van de Magische 10 biedt een schat aan unieke rekenpret. De speler belandt in deze wereld als hij na het lezen van een boek over cijfers in slaap is gevallen en wordt gewekt door Num Diddly. Dit wezentje zal de weg door het koninkrijk wijzen en tips geven om puzzels op te lossen. Op bepaalde momenten zal hij de speler vragen deel te nemen aan andere Magische 10-spellen, om steeds verder in het avontuur te komen.

Spelers kunnen het touchscreen van de Nintendo DS gebruiken om zich door het koninkrijk van de Magische 10 te verplaatsen en puzzels op te lossen. Tijdens het avontuur ontmoeten spelers wezens die bepaalde cijfers vertegenwoordigen. Als de speler deze in de juiste volgorde aanraakt om op het cijfer tien uit te komen, neemt zijn maximale Magische 10-kracht toe. Spelers kunnen hun vriendjes tevreden houden door ze bepaalde getalvormen te voeren. Hierdoor ontvangen ze handige tips.

Bij alle sommen in De Magische 10: Een avontuur in het land van de tientallen, is het de bedoeling om op tien of een veelvoud van tien uit te komen. Soms wordt dit bereikt door optellen en aftrekken, terwijl soms ook getallen of rekentekens in beeld moeten worden verborgen. Bij alle oefeningen moeten spelers een combinatie van rekenvaardigheid en logica gebruiken om op tien of een veelvoud daarvan uit te komen.

De Magische 10: Een avontuur in het land van de tientallen biedt verschillende spelvarianten om het koninkrijk van de Magische 10 volledig te verkennen en steeds meer Magische 10-kracht te verzamelen. In het speltype Make 10 Mode gaat de speler op zoek naar de negen beroemde Make 10 Masters. In de Trial Mountains moet je je rekenvaardigheid in de strijd gooien om de goedkeuring van de Make 10 Masters te verdienen en steeds verder langs de berg omhoog te klimmen. Het speltype Make 10 Test schotelt de speler drie willekeurige Make 10-spellen voor. Als een spel is voltooid, worden de prestaties van de speler geanalyseerd om zijn Make 10-kracht te bepalen. Deze kracht is gebaseerd op het geheugen, het denkvermogen en de reactiesnelheid van de speler.

Het is ook mogelijk om samen met andere spelers tien te vormen. Spelers kunnen een demoversie naar vrienden sturen via de Nintendo DS Download Play-functie om samen van de rekenpret te genieten!

Platforms en releasedata

DS26 September 2008

Alle De Magische 10: Een avontuur in het land van de tientallen Artikelen

06/08/2008Nintendo kondigt rekenavontuur aan voor Nintendo DS 6