Overname Activision door Microsoft nog verre van rond

In Amerika zal die goedkeuring wel komen, dat land is erop gericht grote bedrijven nog machtiger te maken en zo min mogelijk belasting te laten betalen, maar in Europa is het een ander verhaal. De Europese Unie is er nog niet uit en nu begint ook in het Verenigd Koninkrijk een tweede ronde van vragen aan Microsoft en Activision. Want de marktautoriteit aldaar maakt zich (terecht) zorgen over verminderde competitie (wat ook gaat gebeuren) in de markten van consoles (duh), game-abonnementen (duh) en cloud-abonnementen (duhduh).

De bedrijven hebben tot einde deze week om antwoord te geven op de verontrustende vragen. Vorige week wist Microsoft frontman Phil Spencer al weten dat Call of Duty niet exclusief zal worden en dat PlayStation-gebruikers altijd dezelfde versie zullen krijgen. Ook heeft hij bevestigd dat Call of Duty wel deel zal uitmaken van Xbox Game Pass, maar dat het spel daar niet eerder zal verschijnen. Overigens zullen alle Activision-Blizzard-games op Game Pass verschijnen als het aan hem ligt (via MS Blog).

CEO Bobby Kotick van Activision heeft ook iets gezegd maar die praat alleen maar poep.

Met een Europese Unie die zijn ogen steeds vaker en harder richt op grote tech-bedrijven en een V.K. dat nu ook openlijk twijfelt, lijkt de deal dus verre van rond.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren