Netflix is nu al klaar met Resident Evil

Miljoenen heeft het gekost en driekwart van de doelgroep had er geen goed woord voor over. Resident Evil verfilmen is een kunst en Netflix is deze helaas nog niet meester. En ja, als je zo’n back stront over je heen krijgt op Rotten Tomatoes dan heeft het ook geen zin om de boel in leven te houden. Dan maar cancelen.

Daarom komt er volgens Deadline ook geen tweede seizoen van Resident Evil, de serie die eigenlijk gewoon anders had moeten heten want dan had niemand erover gezeurd. Een donker getinte Albert Wesker, een lesbische Umbrella CEO… het was volgens velen weer een typisch gevalletje Netflix. “Go woke and go broke”. Dat er lickers en ranzige dobermanns in zaten boeide verder niemand. De meningen waren al klaar voordat de serie geserveerd werd.

Nu wil de audience score van 26% op Rotten Tomatoes overigens niks zeggen. De site voert nul background checks uit dus iedere keyboard warrior kan daar in principe z’n gal spuien zonder ook maar een seconde van de serie te hebben gezien. Maar goed, een 55% critical score is ook niet iets om over naar huis te schrijven en die zijn vaak wat accurater. Wanneer mensen hunkeren naar Milla Jovovich weet je dat je echt niet je best hebt gedaan.

Dus ja, weer een peperdure serie die na één seizoen in de kliko verdwijnt. Ben ik er rouwig om? Niet echt. Ik heb heel seizoen 1 gekeken en had ook wel het idee dat het geen vervolg nodig had, ondanks de duidelijke open deur aan het einde.

Better luck next time, Netflix. Misschien loont het om de volgende keer wat dichter bij je bron te blijven wanneer je er een bekende franchise aan hangt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren