Ook PVC is fors duurder aan het worden

PVC – oftewel polyvinylchloride – zit bijna overal in. De industrie heeft er dan ook veel van nodig. Het probleem is dat je voor het maken van PVC olie nodig hebt en ook dat is steeds duurder aan het worden. Bevat je product veel PVC, dan krijg je tegenwoordig ook te maken met hogere productiekosten. Waarschijnlijk is dat de reden voor het €300 prijskaartje achter de Collector’s Edition van Hogwarts Legacy.

Want ja, de geruchten rondom deze magische editie van Portkey’s game – waarin sowieso niet gezwerkbald wordt, al is het maar om J.K. Rowling te zieken – bleken dus waar te zijn. Er gingen verhalen over een dure CE met een boek en een zwevende toverstaf, welke inmiddels via een unboxing zijn bevestigd. Kijkt u even mee?

Zoals je kunt is Chandler Wood – een ironische naam gezien er geen gram hout in de Collector’s Edition is verwerkt – wel erg te spreken over dit prachtig stukje elektronica. Kijk eens naar de details joh! Het is net een echt boek. Je kunt er alleen niet doorheen bladeren, er steekt een opvallend wit snoer uit en het is gewoon een lomp, gegoten stuk plastic. Maar verder is het echt een heel mooi boek.

En dan de toverstaf zelf, echt wauw! Niet van het origineel te onderscheiden. Ook hier weer één bonk plastic waar zelfs de gietnaden nog in te zien zijn, maar wie let daar nou op? Ja, het had ook een houten exemplaar kunnen zijn maar dan hadden ze weer bomen moeten kappen en nu wordt er tenminste olie gebruikt die anders in zee had kunnen lekken. Eigenlijk is deze CE heel ecologisch als je er even bij stilstaat.

Maar goed, €300 voor dit setje, waarvan de game zelf €75 kost en de steel case waarschijnlijk nog geen tientje. Dat komt er dus op neer dat Warner Bros grofweg €200 rekent voor de rest. En dat is best fors gezien ik zo’n vermoeden heb dat soortgelijke knock-off items binnenkort op AliExpress en Wish verschijnen voor een fractie daarvan. Had er op z’n minst een toelatingsbrief van Hogwarts bij gedaan ofzo. Of een sjaal in de huiskleuren van je favo house. Dat had ook gelijk flink wat marketingopties voor Warner geopend. Afijn, het zal vast wel weer verkopen. Dat weet Warner ook. Die les hebben ze geleerd van de Middle Earth: Shadow of War Mithril Edition die bij mij staat weg te stoffen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren