NIEUW! DualSense Edge met customizable stick drift

Je moet als PlayStation wat wanneer je grootste concurrent – Xbox dus – bij een grote groep veruit favoriet is wanneer het om controllers gaat. En hoewel ik van origine een PS fanboy ben, kan ik niet onder stoelen of banken steken dat de Xbox controller altijd mijn voorkeur heeft genoten. Het is gewoon die ergonomie, gok ik zo. En toen de Elite controller op de markt kwam… damn. Hard geld maar so worth it.

Dus ja, wat doe je daarmee, PlayStation? Je DualSense is best prima, op de negatieve verhalen over stick drift en batterijduur na. Eerlijk is braaf. Dus eigenlijk is het best logisch dat je dat hele Elite controller idee toepast op je DualSense. Et voila, de DualSense Edge. Heerlijke naam ook. Erg edgy. Zoals Gamersnet (ik zeg het zelf maar).

Zo op het oog valt het allemaal best wel mee met de drastische veranderingen. Die hele premium feel van de Elite controller zie ik zo 1-2-3 niet in de trailer. Maar je hebt tenminste extra knoppen aan de achterzijde en verwisselbare thumbsticks. En dat komt goed uit wanneer die stick drift issues nog niet verholpen zijn. Dan hoef je tenminste niet de hele controller uit elkaar te schroeven. Slim joh.

En dat dat button remapping en finetunen van je triggers en sticks om zo je eigen dead zones te bepalen… ge-ni-aal. Had je veel eerder moeten doen dit. Maar goed, blij dat je het nu doet hoor. Echt waar.

Quanta costa? Geen flauw idee. Zal wel weer een godsvermogen kosten.

 1.   
  Anoniem-1027791404's avatar

  Ik was skeptisch maar ik vind het geweldig dat er nu voor het eerst de mogelijkheid komt om echt de volledige joysticks te verwisselen in plaats van enkel de thumbcaps. De Xbox elite controllers vond ik om die reden echt waardeloze, leuk al de customisation maar na 2 jaar spelen zijn meestal toch je joysticks helemaal lam en dan heb je er geen zak meer aan.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Anoniem-1027791404:

  ik speel al jaren [in zowel mijn playstation als xbox] controllers met de xbox eltie thumbsticks. En JA die passen ook zo 1op1 op de playstation controllers. En heb er nul problemen mee. Ik vind het een goede uitkomst dat je die thumbsticks van buiten uit zo kunt wisselen… Maar aan de andere kant. je kunt dus je controllers prima zelf aanpassen. Dat doe ik al sinds ps2. En daar hoef je niet eens handig voor te zijn want als je ff op YT zoekt kan je zo meer dan genoeg tutorials vinden waar je stap voor stap gewoon mee kunt doen. Kind kan de was doen.

  Back ontopic:

  Niemand die begint over die knoppen onder de thumbsticks???? Kreeg daar instant vraagtekens bij.
  De hele functie van die knoppen aan de achterkant is dan je gewoon kunt blijven lopen en kijken [in shooters] en dat je je dan je duim niet van de thumbstick hoeft af te halen om een actieknop in te drukken.. Maar als je dan een knop onder de thumbstick maakt dan moet je toch alsnog met je duim van dat pookje af XD Vind dat een uiterst rare beslissing om die daar te plaatsen

 3.   
  Anoniem-1803115223's avatar

  @CHILLOZZ: nee jij snapt het dus niet…. ik heb het over verwisselbare joystick modules, niet verwisselbare thumbcaps. Iedere boerelul kan de thumbcaps van een controller vervangen. Als je joystick lam is geworden maakt het niet uit of je er een xbox elite cap op zet, dan is het nog steeds een lamme joystick maar dan met een ander kapje erop.

  Maar om het mechanische gedeelte van de joystick te vervangen heb je een soldeerbout nodig en nieuwe alps modules van goede kwaliteit (meeste op ebay en aliexpress zijn heel slecht). Met uitzondering van deze nieuwe ps5 controller dus.

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Anoniem-1803115223:
  rustig aan pik.. Heb je dus idd verkeerd begrepen..

  Maar aan de andere kant… Als je zelf de controller uit elkaar kunt halen om dus zelf nieuwe te plaatsen [Bij dus de oudere varianten] Dan is het dus niet moeilijk als je [OUDE] variant stuk is om die dan zelf te vervangen omdat je dat eerder ook gedaan hebt.

  Ps5 controller heb ik nog niet in mijn klauwen gehad laat staan open gemaakt. Maar geheid dat er daar ook genoeg filmpjes van op YT staan hoe je dat kunt doen… Maar wellicht valt het nog onder garantie.