EA en een single-player Black Panther game is ironie den top

“Single-player is dood” en “They are a 10 but they only play single-player games”, EA heeft zich de laatste jaren niet populair gemaakt bij de single-player community. De uitgever is duidelijk meer fan van hevige monetization in multiplayer games, want dat brengt geld in het laatje. Maar waarschijnlijk is er toch nog één iemand geweest die het succes van Stray heeft opgemerkt en heeft gevraagd: “Een single-player kattengame maar dan met Black Panther… wakanda tegenwoordig opbrengen?”

Tenminste, dat zou je jezelf kunnen afvragen als we Jeff “Ja hoor, daar issie weer” Grubb mogen geloven. Volgens de Giant Bomber is EA in het geniep bezig met een Black Panther game, welke “zeer waarschijnlijk” wordt ontwikkeld door de nieuwe EA studio van Kevin Stephens. Grubb wist onder andere te melden dat de game nog in de kinderschoenen staat, maar dat het al wel bekend is dat het zich in een open wereld afspeelt, de echte Black Panther dood is en de speler zich moet ontwikkelen tot de nieuwe Black Panther.

“It is a single-player game, it is in very early development, and the game starts with Black Panther being dead.

“The player is going to take on the challenges of becoming the new Black Panther and that seems to be the set-up for the game.

“They’re looking at making this a big open-world Black Panther game.”

Volgens Jeff is het ook een kwestie van de puntjes verbinden om tot de conclusie te komen dat Kevin Stephens met dit project aan de haal is gegaan. De game zou namelijk de codenaam “Project Rainier” hebben, verwijzende naar Mount Rainier in Seattle. Nu mag jij drie keer raden waar die nieuwe EA studio gevestigd is. Eén hint: het is niet in Stompetoren en ook niet in Hellevoetsluis.

Daarnaast zou het ook niet eens zo vreemd zijn dat Kevin een poging mag wagen om EA ervan te overtuigen dat single-player nog hartstikke relevant is. Toe Kev nog bij Monolith Productions aan het roer stond deed hij best goede zaken met de Middle-Earth games.

Desalniettemin, het blijft ironisch. EA en een single-player game omtrent een dood personage. Er moet toch iets van een link naar iets doods in de game worden gefrommeld. En ja, ik snap dat het concept al eerder op tafel lag dan Strays run naar de top op Steam…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren