Zelfs modders vinden Sonic origins maar een schijtgame

Weet je, een fatsoenlijke game maken is tegenwoordig een hele onderneming. Zo veel configuraties, zo veel code, ga er maar eens aanstaan. En als er dan toch een foutje of twee opduikt waar de uitgever je geen wegpoetstijd voor gunt, dan is er altijd nog de mod community die dat vast voor je fixt. Toch, Rockstar? Tenzij je game echt ruk is, dan heeft ook de mod community daar weinig trek in.

En dat noodlot lijkt Sonic Origins ook te ontvallen. Sonic Origins is niet echt helemaal je van het, iets wat zelfs een van de ontwikkelaars ervan opviel. Die kon zich niet eens vinden in het uiteindelijke eindproduct. Want ja, er zaten wel wat foutjes in toen hij het inleverde bij Sega, maar zo veel? Dat dan weer niet.

En nu trekt er zelfs de mod community de handen vanaf. Zoals te lezen op GameBanana was Modder Xanman namelijk hard bezig met het fabrieken van de BetterOrigins mod, maar met zo’n puinbak valt volgens hem niks te doen.

“Hey, so we decided to stop the development of this project. After really digging into the files for this game, it’s become way clearer that this game is absolute shit. We’ve fixed enough where the game is a bit more serviceable but really, especially without scripts, there’s not a whole lot we can “fix” without just redoing sprites lmao. MAYBE I’ll come back to this in the future, when script editing becomes a thing. But for now, screw this game.”

Nou, daar ben je lekker mee, Sega. Mensen die het gewend zijn om defecte games te repararen die je game een schijtgame noemen. Dat moet toch een beetje pijn doen. Maar goed, wellicht dat Sonic Frontiers mensen deze hele fuckup weer doet vergeten, mits ze ooit begrijpen wat er de bedoeling van is.

  1.   
    tranceguy's avatar

    Alleen is het allesbehalve een schijtgame.