In Amerika doe je het als bedrijf nooit goed

Amerika is een enorm dom en gebroken land en vorige week is er een streep door een wet gezet, waardoor het recht op abortus niet meer landelijk geregeld is, maar wordt overgelaten aan de staten. Dat is heel vervelend voor vrouwen die in rode staten wonen, want daar is abortus niet meer mogelijk. Dan zou je zeggen: dan stem je de volgende keer toch op een partij die voor abortus is? Ja, in Nederland zou dat werken, omdat wij een systeem hebben waarbij het percentage van de stemmen bepaalt hoeveel zetels een partij krijgt.

In Amerika heb je maar twee partijen en bovendien hanteren ze daar een districten-systeem. En hoe groot een district is en hoeveel mensen daar wonen wordt meestal bepaald door de zittende macht. Dus zo kan het uitgetekend worden dat district A (democraat) 300.000 inwoners heeft en district B (republikein) 250.000 inwoners, beiden goed voor één stem (kiesman). Ugh, dat land is zo kut.

Maar wat moet je dan als je een bedrijf hebt in een staat waar zojuist abortus is afgeschaft. Bethesda is zo’n bedrijf en ze zitten er enorm mee in hun maag. Want laten we gewoon eerlijk tegen elkaar zijn, 90% van de mensen die bij Bethesda werkt is voor het recht op abortus. Game-ontwikkelaars zijn over het algemeen hoger opgeleid (= minder god), leven op het internet (= beter geïnformeerd) en linkser ( = vaker voor recht op abortus).

Maar ja, je bedrijf is gevestigd in Texas en veel van je gamers zijn wél gelovig en die doen alsof abortus heel belangrijk voor ze is, want in een cultuuroorlog pak je alles aan. En dus kwam Bethesda eindelijk met een tweet:

Ook niet goed natuurlijk, aldus de woke domlinkse taalpolitie. Want er zit het woord “keuze” in en dat vinden ̶l̶g̶b̶t̶q̶i̶a̶+̶-̶m̶e̶n̶s̶e̶n̶ homo’s niet leuk want zo ben je geboren en het is zeker geen keuze. Dat is natuurlijk ook zo en bovendien, heteroseks is gewoon smerig natuurlijk.

Maar ga er maar aan staan, je bent een bedrijf in zo’n staat, dan doe je het uiteindelijk altijd fout. En dat komt omdat Amerika een dom en gebroken land is. Laten we dus afspreken dat bedrijven gewoon geen mening hebben. Lekker games maken, is veel leuker.

 1.   
  tijn80's avatar

  Laten we eerlijk zijn: ja, USA spoort niet, maar als Guarilla Games deze tweet had gestuurd, zouden ze exact dezelfde shit over hun heen krijgen.

  Beste reden die ik laatst hoorde waarom ze geen abortus willen: anders hebben ze niet genoeg kinderen om neer te schieten op school.

  https://twitter.com/briantylercohen/status/1541102529483640832?s=20&t=DS28ehqpJQYhSmc5Zp060g

 2.   
  Anoniem-985888765's avatar

  ik ben niet per se 100% voor of tegen abortus maar ik snap niet dat voorstanders van abortus zo heftig reageren op de nieuwe wet. Een abortus is sowieso iets naars, maar het lijkt wel alsof die mensen het een geweldig iets vinden dat je maar naar hartenlust een ongeboren kind in stukken moet kunnen laten snijden. (technische gezien in stukken getrokken met een tang, maargoed)

  bijv bij verkrachting vind ik abortus gerechtvaardigd, maar het wordt nu door de linkse mensen gebracht als een recht van de vrouw omdat ze geen anticonceptiemiddelen wil gebruiken. Dát laatste vind ik dan weer SUPER DOM

 3.   
  tijn80's avatar

  @Anoniem-985888765:
  “(technische gezien in stukken getrokken met een tang, maargoed)”.

  Naar wat voor middeleeuwse ziekenhuizen ga jij? Boren ze ook nog gaten in je hoofd om vervelende gedachten te luchten? Abortus vindt plaats door een pil, opzuigen van de foetus of opwekken van de bevalling d.m.v. medicatie.

  Je hebt fanatiekelingen aan beide kanten. Het zelfde geldt voor mensen die onvoorzichtig/ondoordacht bezig zijn, maar zoals ik ernaar kijk is dat de overheid nu zeggenschap heeft genomen over JOUW lichaam.

  Vraag me af of dezelfde mensen zouden accepteren als deze overheid zegt dat je geen piercings mag dragen of je identiteitsnummer MOET tatoeëren op je arm of dat iedereen verplicht (levend) orgaandonor moet zijn. Daarnaast is het discriminerend voor vrouwen. Verbied dan ook vasectomie. Elke gemiste zaadlozing is massamoord.

 4.   
  Anoniem-847732366's avatar

  @tijn80: Dus jij hebt geen eigen lichaam? Want je bent het lichaam van je moeder? En hoezo de overheid heeft zeggenschap over jouw lichaam door strengere abortus wetgeving? Ze verplichten je geen medische ingreep, ze stellen er hogere eisen aan. net zoals ze dikke mensen geen maagballon opdringen, maar het wel lastiger kunnen maken om er een te nemen.

  een spermacel is geen kindje, net zoals een onbevrucht kippenei geen kip is. oh en voor jou informatie dankzij onze fijne linkse overheid ben je per definitie al orgaandonor tenzij je expliciet aangeeft dit niet te willen zijn. dus welk land is nog meer dom en gebroken…