Een Nintendo Switch verzekering, wat vind ik daarvan?

Een genuanceerd verhaal. Want ja, we gaan er soms hard in bij Gamersnet, maar dat komt simpelweg omdat we de PR-praatjes, de niet afgemaakte games, het beloven en niet nakomen, de gokelementen in games etc. moe zijn. Maar soms is er gewoon nuance, als er nuance moet zijn. In Japan heeft Nintendo besloten om een verzekering aan te bieden voor de Nintendo Switch. Dit kost je omgerekend 1,40 per maand of 14 euro per jaar. In ruil daarvoor zal Nintendo je Switch altijd repareren, tenminste, met een maximum van zes keer per jaar en een maximum van 700 euro. Wat vinden we daarvan?

Want aan de ene kant, apparaten gaan gewoon een keer stuk en met een verzekering van 14 euro per jaar weet je zeker dat je lang kunt genieten van je aankoop. Aan de andere kant, als controllers gaan “driften” na een jaar, dan kun je eigenlijk niet spreken van slijtage, maar eerder van een fout van de fabrikant.

Zou Nintendo dit ook moeten invoeren in Nederland? Conclusie: ja, maar eerst twee jaar garantie en driftende controllers moeten uitgezonderd zijn. Opgelost!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren