Meerderheid Tweede Kamer voor verbod loot boxen

Sorry, ik was even weg, want wat is het leven sinds the rhones toch enorm druk! Hoe vind je de balans? Ik heb eerlijk gezegd geen idee, maar goed politiek! Net nu de gokmarkt geopend is voor volwassen mensen, de Tweede Kamer wil nu toch een verbod op loot boxes in games. Terecht natuurlijk ook, want hoeveel jonge ouders ik spreek die de vraag van hun jonge kinderen krijgen of ze toch niet even wat ingame geld mogen kopen, het is even bizar als logisch. Veel volwassenen hebben al moeite met het wegblijven van de leuke geluidjes en kleurtjes van de gokmachine, laat staan kinderen.

Een klein stukje geschiedenis. De Kansspelautoriteit opende eerder al de aanval op Electronic Arts vanwege de loot boxes in Fifa, maar de Raad van S̶t̶i̶k̶s̶t̶o̶f̶ State zette daar een ̶s̶t̶r̶e̶e̶p̶ doorheen. Want, zo stellen zij: “De pakjes kaarten zijn een onderdeel van een behendigheidsspel en voegen een kanselement toe aan het spel”.

Het is alsof je een PR-medewerker van EA hoort praten en dit staat natuurlijk ver buiten de werkelijkheid. Het laat zien dat de Raad van State vooral uit oude regenten bestaat. Ja nee, er is één lid van 18 jaar oud, maar dat is alleen ceremonieel. Als ze Amalia hadden gevraagd naar haar mening was de reactie waarschijnlijk geweest:

Het is alsof je een PR-medewerker van EA hoort praten en dit staat natuurlijk ver buiten de werkelijkheid.

Een wet dan maar! CDA, VVD, D66, ChristenUnie, GroenLinks en SP hebben voor een motie gestemd die de wet moet aanpassen, zodat loot boxes gewoon verboden worden in Nederland. Mooi!

 1.   
  RLXTR's avatar

  Petor! Fijn dat je er weer bent man! Of, nou ja, fijn dat je hier weer bent, zal ik maar zeggen.

 2.   
  Petor's avatar

  @RLXTR: Hoi!

 3.   
  Anoniem-677427426's avatar

  Tweede kamer moet zich druk maken om andere dingen dan games, bemoei je er niet mee stelletje sufrukkers zijn het

 4.   
  Anoniem-18675742's avatar

  @Anoniem-677427426: De tweede kamer is onze volksvertegenwoordiging. Ze moeten zich bezighouden met alles waarin het volk vertegenwoordigd moet worden en een steeds groter deel van het volk is gamer en/of ouder van gamende kinderen. Lijkt mij dus prima dat ze hier (eindelijk) eens serieus naar kijken. Dat er daarnaast nog veel meer dingen zijn waar ze zich ook druk om zouden moeten maken doet daar niets aan af.