EA doet lollig en heeft daar direct spijt van

Wat kun je als uitgever doen wanneer het idee ontstaat dat het gros van je doelgroep je niet meer aardig vindt? Je zou kunnen overwegen om een goed werkende game uit te brengen. Of beter nog, maak er gelijk een paar die niet kapot zijn. Of… nee, luister… doe leuk! Laat zien dat je helemaal hip en trendy bent en wees een Tiktok meme lord o.i.d. Maar doe het dan wel goed, anders sta je ook weer zo hard voor lul.

Net als EA, die mee probeerde te liften op de “He’s a 10/ She’s a 10 but” rage op Tiktok. Je weet wel, die viral gaande onzin waarin je claimt dat iemand helemaal geweldig is, maar wel met een hele grote kanttekening. Nou EA, kop ‘m maar in hoor. Hoe dacht jij jezelf onsterfelijk te maken?

Hi-laaaa-risch! Iedereen gaat echt helemaal stuk, EA. Behalve de mensen die dus wél om single-player games geven, wat er nogal wat zijn. Kijk, dat jij als uitgever meer om multiplayer geeft omdat je die ramvol microtransacties kunt frotten, dat moet je lekker zelf weten. De wereld weet intussen wel dat jij ooit beweerde dat single-player games uit gingen sterven. Maar om dat nog eens te beamen via een meme… echt?

Besef je je wel dat je een hoop ontwikkelaars in dienst hebt die juist keihard voor jou aan het werk zijn… AAN EEN SINGLE-PLAYER GAME! Dat was je vast even ontschoten toen je die luchtige tweet eruit pompte. Nou, gelukkig laten deze ontwikkelaars van zich horen. Ook degenen die je ooit opkocht en aan de kant flikkerde.

Zelfs Respawns Vince Zampella kon er de lolligheid niet van inzien.

“Ja… kutzooi. Nu is iedereen ons nog harder aan het bashen” moet de gedachtegang bij EA zijn geweest naar deze onschuldige tweet. De persoon die dit bedacht heeft moet nu waarschijnlijk voor straf hoogstpersoonlijk iedere bug in Battlefield 2042 opsporen en rapporteren. En EA, die tracht de eer te redden door er een tweet achteraan te gooien. Want het was maar een grapje. Een slecht grapje. Want eigenlijk zijn single-player liefhebbers een 11.

Mag ik even overgeven?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren