Kijken naar andere mensen die spelletjes spelen

Niet om lullig te zijn hoor, maar wat ik nou eigenlijk niet zo goed snap hè… wat is er nou zo leuk aan het kijken naar mensen die andere spelletjes spelen? Het is populair, daar ben ik mij van bewust en het levert menig streamingdienst enorm veel geld op. Miljoenen views op YouTube of Twitch, maar volgens mij zijn het voornamelijk jeugdige kijkers.

Kan iemand mij vertellen wat hier de lol van is? Is het de persoon die speelt? Zijn het de rondborstige geyle dames? Vertel het me, please! Als ik langer dan vijf minuten kijk, haak ik af.. bij rondborstige dames ga ik daarna regelrecht naar een andere website. Even de joystick ter hand nemen, zeg maar.

Is het niet veel leuker om zelf die game te spelen dan? Ik snap het gewoon niet zo goed… ik word ook al een oude, seniele man. Dat zal het zijn…

 1.   
  Patrick Meurs's avatar

  Ik heb ooit iemand jouw vraag horen beantwoorden met “waarom kijken mensen voetbal wanneer ze op zondag ook zelf een balletje kunnen gaan trappen?”

 2.   
  Anoniem-610404794's avatar

  Antwoord is: omdat mensen zich niet alleen willen voelen.

 3.   
  tijn80's avatar

  Rolf heeft gewoon gelijk: “ik word ook al een oude, seniele man. Dat zal het zijn…”

 4.   
  tijn80's avatar

  @Anoniem-610404794:
  Omdat mensen zich niet alleen willen voelen, gaan ze kijken naar een ander? Lijkt me dat je dan beter de straat op kan gaan of zelfs kan (video)bellen. Dit is hetzelfde als in je eentje naar een liveshow kijken.

 5.   
  Rolf Maas's avatar

  @tijn80: Oh, nou.. ik ben dan ook weer niet de enige merk ik. Gelukkig maar…!

 6.   
  Anoniem-1667146652's avatar

  @tijn80: Aan een liveshow op tv kan je niet deelnemen. Als iemand een game aan het streamen kun je met andere mensen chatten en soms ook met de streamer zelf. Natuurlijk is het leuker om mensen in het echt te ontmoeten, maar de drempel om online met andere in contact te gaan is veel lager.

  Dat is gewoon hoe het is. Meeste mensen zijn ook te dik omdat ze liever Netflix bingewatchen dan dat ze elke avond naar de sportschool gaan. Is ook kut, maar wel een feit.

 7.   
  Anoniem-1595374285's avatar

  Vind Twitch een ideaal middel om een idee te krijgen hoe een game is.
  Gebruik het dus als een soort demo.
  Als console gebruiker moest ik bv voor de nieuwste DLC van The Elder Scrolls Online 14 dagen langer wachten dan de PC gebruikers. Via Twitch kon ik toch al wat game ervaringen opdoen.