PlayStation is ‘so nie’ aanwezig op Gamescom dit jaar

Jeej Gamescom! Iedereen heeft er echt achterlijk veel zin in. Na 2 jaar niks wil niemand liever dan weer door de hallen van de Koelnmesse slenteren waar het zweet van duizenden gamers tegen de plinten klotst. Nou ja… iedereen. PlayStation dus niet.

Sony heeft namelijk volgens het Duitse Games Wirtschaft aangegeven dat het niet naar Keulen komt en hiermee gaat het Nintendo, Activision-Blizzard en Take-Two achterna. Volgens Gamescom zelf maakt het allemaal weinig uit want er komen genoeg andere partijen. Men heeft het nu al over 250 bedrijven die maar al te graag wel komen, waaronder Koch Media, THQ Nordic en Bandai Namco. Nou, wat wil je nog meer?

Maar goed, een reden heeft men niet echt gegeven. Men durft hier en daar wel te speculeren. Zo zouden ontwikkelaars niet meer zo bezig zijn met het ontwikkelen van beursvloer demo’s gezien de noodzaak hiervoor ruim twee jaar afwezig is geweest. En ja, als je geen demo hebt, wat moet je dan laten zien? Trailers? Daar komt men niet voor naar Gamescom. Tenzij het een Call of Duty trailer is. Daar heb ik letterlijk mensen uren voor in de rij zien staan.

Afijn, weet je wie wel naar Gamescom gaat? Gamersnet! Tenminste, dat is wel het idee. Tenzij er echt helemaal geen demo’s zijn. We komen niet voor trailers. Of ja, misschien wel. Dat ligt aan het gratis eten, drinken en het hospitality pakket.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren