Xbox heeft de bevoorrading van zijn controllers amper onder controle

Soms heb je gewoon een nieuwe controller nodig. Je huidige flikkert van ellende uit elkaar of hangt ergens in de muur na je zoveelste rage quit. Dan moet je gewoon aan een nieuwe. Maar in het geval van een originele Xbox controller is dat lastig gebleken. Xbox heeft namelijk de grootste moeite met het aanleveren ervan.

Maar ja, dat is dus best wel ruk als je er echt een nodig hebt. Microsoft heeft tegenover VGC erkend dat het wat strubbelingen ervaart met het aangeleverd krijgen van onderdelen, iets waar zo goed als elke elektronicaboer mee te maken heeft. Hierdoor prijken bij veel Europese verkooppunten lege schappen waar ooit Xbox controllers lagen. Maar als je écht zo nodig aan een origineel exemplaar wilt geraken, dan heb je gewoon opties.

Amazon.nl is zo’n optie. Daar kun je een hele kekke Shock Blue Xbox controller kopen voor maar €207,99. Daar komt dan ook nog eens €28 aan verzendkosten bovenop. Maar goed, dan heb je wel een OG controller in je knuisten.

Een andere optie is het Xbox Design Lab, waar je volgens de site nog steeds je eigen controller kunt samenstellen, welke je binnen 28 dagen in huis zou moeten hebben. Klinkt erg onlogisch, maar het staat er echt. Misschien dat het updaten ook vertraging heeft opgelopen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren