Nog meer informatie over Overwatch 2 gegeven tijdens evenement

Tijdens het officiële “reveal”-evenement van Overwatch 2 heb je kunnen leren hoe de nieuwe wereld vol helden eruit gaat zien. We konden je al vertellen dat de opvolger van Overwatch free-to-play wordt, dat 04 oktober de releasedatum is en dat er wat nieuwe helden worden opgetrommeld. Wat weten we na de presentatie van gisteren nog meer? We praten je even bij.

De opvolger van de succesvolle shooter gaat werken in de vorm van seasons. Season 1 begint, zoals verwacht, op de releasedatum van 4 oktober en voegt drie nieuwe heroes toe. Er komen ook zes nieuwe maps, wekelijkse challenges en onnodig veel nieuwe skins. Het tweede seizoen begint negen weken later op 6 december. Hierbij wordt één nieuwe hero geïntroduceerd, maar ook weer een nieuwe map en, zoals verwacht, een boel nieuwe skins. Deze release lay-out is een soort houvast voor spelers, zodat ze weten dat ze elk seizoen een nieuwe hero en map mogen verwachten. Het lijkt erop dat Blizzard hoopt dat de game op deze manier de aandacht van spelers langer vasthoud.

Verder krijgt Overwatch 2 wél cross-progression, maar lijken lootboxes niet meer in de huidige tijdgeest te passen (dat vonden wij ook van seksueel ongewenst gedrag op de werkvloer, maar ja…) In plaats daarvan kun je skins los kopen of bemachtigen met een battle pass. Daarmee blijkt dus dat Blizzard hun geld voornamelijk wil terugverdienen met de cosmetics.

Het is alvast mogelijk om het Overwatch 2: Watchpoint Pack te kopen. Hiermee krijg je Overwatch: Legendary Edition, de premium battle pass voor Overwatch 2: Season 1, twee legendary skins, 2000 in-game currency en een unieke player icon. Vooral voor die laatste doe je het natuurlijk. Maar, nog belangrijker: Met een aankoop van dit pakket bemachtig je gegarandeerd een plekje in de crossplay beta die 28 juni van start gaat. Het plebs mag zich aanmelden voor de beta, maar de kans dat je op die datum meteen al kan starten is erg klein. Pas op 14 juli hoopt Blizzard iedereen die zich gemeld heeft voor de beta een plekje te kunnen bieden.

Verder handig om te weten: Al je hardverdiende cosmetics van deeltje één worden overgezet naar Overwatch 2. Zo kun je toch mooi laten zien dat je een van de OG’s bent die hard ploeterde tijdens de D.Va Nano Cola Challenge of voor de 843e keer de Zomnics te lijf ging tijdens Junkenstein’s Revenge.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren