Overwatch 2 krijgt EINDELIJK releasedatum en is free-to-play

We hebben er maar 37 jaar op hoeven te wachten, maar het is eindelijk zover: Overwatch 2 heeft een releasedatum gekregen. Ook wordt de game free-to-play. Dit werd duidelijk tijdens de Xbox & Bethesda Showcase van gisterenavond.

We kunnen al redelijk snel aan de slag met de ‘opvolger’ van de succesvolle shooter. Op 4 oktober is de officiële Early Access-release, maar voor die tijd komt er sowieso nog een beta voor consoles, aldus Blizzard. Meer details omtrent de release worden tijdens een showcase-evenement op donderdag 16 juni naar buiten gebracht.

Voor nu weten we in ieder geval dat er een handjevol nieuwe heroes komen, waaronder Sojourn en de tank Junker Queen, en dat de samenstelling van teams 5V5 wordt in plaats van de 6V6 van deeltje nummer 1. Alle heroes hebben een metamorfose ondergaan en de game is gebouwd op een nieuwe engine.

Voorheen werd al gezegd dat bezitters van de originele Overwatch gratis een upgrade naar Overwatch 2 kregen. Nu is duidelijk dat de game free-to-play voor iedereen wordt, maar dat houdt zeker niet in dat je als fan van het eerste uur geen extra’s krijgt. Als je Overwatch vóór 23 juni bezit, krijg je op 4 oktober de Founder’s Pack voor Overwatch 2 gratis. Hierin zitten twee epic skins, een exclusieve icon en een ‘exclusief cadeau’, whatever that might be. Wellicht een gratis seksueel ongewenste handeling naar keuze?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren