Resident Evil evolueert, een deel van de fanbase daarentegen niet

Het is ook nooit goed. Wij gamers, wij zijn echt een stel jankerballen bij elkaar. Doe je een keer wat nieuws, dan vindt men dat je te liberaal omspringt met ‘hun’ lieveling. Blijf je bij je roots, dan ben je weer niet vooruitstrevend genoeg. Neem nou Resident Evil, om maar een dwarsstraat te noemen. Eerst wordt de film Welcome to Raccoon City compleet gesloopt “OMDAT DIE CAST $#*@& VOOR GEEN METER LIJKT!! en nu is de Netflix adaptatie ook weer niet goed omdat het zich niet in Raccoon City o.i.d. afspeelt. *Zucht*…

Mocht je de teaser trailer – die in het kader van de Netflix Geeked Week is getoond – nog niet hebben gezien, bekijk ‘em dan gauw hieronder. Dan zie je meteen waarom iedereen weer uit z’n pantoffel schiet.

Dus, voor de duidelijkheid, de Netflix adaptatie staat aardig los van de games in het opzicht dat het zich niet in dezelfde tijdlijn afspeelt, maar later. Alles draait nog steeds om Umbrella, welke diens slechte reputatie probeert te verbeteren, maar dat niet doet omdat het nog steeds met het T-virus aan het aanklooien is. Dus nee, we zien geen Leon S. Kennedy, Claire of Chris Redfield en ook geen Ada Wong. Zelfs geen slecht lijkende varianten ervan. Wel zien we zombies en Lickers, maar daar lijkt het internet weinig mee te kunnen. De reacties zijn dan ook niet mals.

“Considering that Capcom has finally put the Resident Evil series back in its rightful place as a beloved franchise, with the reinvention of the games starting with VII, and the stellar remakes of earlier games, it’s a real shame that live action adaptions continue to fail so spectacularly.

“How difficult is it to give us a show set entirely in the Spencer Mansion, that somewhat follows the storyline of the original game? I’m sure it’d be cheaper, too. Even an adaption of VII or Village would be preferable to whatever this is meant to be.”

– Miles Quatermass

“I love stories about the zombie apocalypse but I agree that it doesn’t work for Resident Evil. I feel that the horror works way better if you’re surrounded by zombies in a secluded area than the whole world facing the threat.”

– Tygermite

Gelukkig is niet iedereen even negatief gestemd en zijn er ook mensen die de serie het voordeel van te twijfel gunnen, maar het is wel weer tekenend voor de industrie. Doe je een keer wat nieuws, dan val je onherroepelijk ten prooi aan de puristen. Blijf je te veel hangen in het verleden, dan ben je weer lui en alleen maar bezig met cash grabbing.

Het is ook nooit goed hè?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren