Bekijk hier de gameplay trailer van The Callisto Protocol

The Callisto Protocol – een third-person sci-fi survival horror van niemand minder dan Dead Space bedenker Glen Schofield – heeft eindelijk een releasedatum, en om dat te vieren mogen we allemaal vast een kijkje nemen. Tot op heden hebben we constant genoegen moeten nemen met cinematic trailers, maar deze keer krijgen we toch echt gameplay voorgeschoteld. En allejezus, wat is het gruwelijk.

Gedurende PlayStation’s State of Play nam Striking Distance – Schofields “nieuwe” studio – een paar minuten de tijd om te laten zien waar men de afgelopen jaren mee bezig is geweest. Dat we met de maker van Dead Space van doen hebben, dat is direct overduidelijk. Dat we niet met Isaac Clarke maar met Jacob Lee van doen hebben, en dat de Ishimura nu is ingewisseld voor Black Iron Prison op Jupiters ‘dode maan’ Callisto, dat boeit eigenlijk niet. Het wemelt daar namelijk ook van de smakelijke welkomstcomité-leden.

Nou? Heb ik te veel gezegd? Dacht ’t niet. En het mooiste moet nog komen. The Callisto Protocol komt dit jaar nog naar de PlayStation 4, PlayStation 5, de Xboxen en pc. Op 2 december, om exact te zijn. Spannond!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren