Bedankt Microsoft dat mannen elkaar mogen rimmen!

Het is Pride Month! En dat is een hele leuke maand voor heel veel mensen. Lekker naar Milkshake, op een bootje varen, lekker eventjes helemaal los en jezelf zijn! Ik kan niet wachten!

En dan komen de bedrijven die even lekker willen deugen. In de (geloof me) minst deugdelijke maand van het jaar. We gaan straks weer lekker tanken bij een Shell pompstation in regenboogkleuren, met een leuke regenboogtram rijden bij de GVB in Amsterdam en alle bedrijven toveren hun logo’s om tot een regenboogvariant om lekker te kunnen deugen op Twitter. En natuurlijk kan een kekke regenboogcontroller van Xbox niet ontbreken.

BEDANKT MICROSOFT! Bedankt dat mannen elkaar mogen rimmen, vrouwen lekker mogen scharen en transgenders mogen seksen! BEDANKT!!!!!!!1!

Want natuurlijk is homoacceptatie nog lang niet overal op orde, maar het zijn juist de landen waar de acceptatie al vergevorderd is waar dit soort pinkwash-initiatieven worden gedaan. In Qatar, Libanon en Kameroen zal je de controllers niet in de schappen zien liggen. Hier wel.

Het goede nieuws? Microsoft zegt dat ze dit jaar 8 miljoen hebben gedoneerd aan organisaties die strijden voor homorechten (via VGC). Top gedaan Microsoft!

En is die controller nu op de markt gebracht om dat geld terug te verdienen van mensen die lekker willen deugen?

Onderstaand: niet het Xbox-logo

 1.   
  Patrick Meurs's avatar

  Pas maar op voor die beruchte Red Rim of Death

 2.   
  Rolf31's avatar

  Fijn dat Peter deze werkelijkheid uitlicht. Als ik de deugende politici hoor zijn we een diep geworteld homofoob land. Niks is minder waar. De maand van de acceptatie van de LGBTI gemeenschap is gedegradeerd tot een veredelde Valentijnsdag of Sinterklaas. Lekker commercieel deugen en geld eraan verdienen.
  Wat moet je anders als een land als Nederland mensen gewoon accepteert zoals ze zijn. Niemand meer opkijkt en gewoon het leven en de samenleving neemt zoals ie is? Gewoon homofobie promoten om er commercieel een slaatje uit te slaan.

  Wat een pragmatisme in ons kapitalistische systeem. Deugen als verdienmodel, ik moet het ze nageven.

 3.   
  Anoniem-1233686053's avatar

  Elke letter is de waarheid in dit stuk.
  Verfrissend overigens. Toch tijd dat ik de website wat vaker ga bezoeken.

 4.   
  Petor's avatar

  @Anoniem-1233686053: Dankjewel voor je reactie. Ik ben gay en dat is oké en ik ken niemand die dat niet vindt. We zijn ver in NL en daar moeten we trots op zijn. Laten we dat deze maand vieren, zonder te deugen als bedrijven 😉

 5.   
  Anoniem-1262184139's avatar

  @Petor:

  NOU DAN KEN JIJ MIJ NOG NIET!!!!!139!

  Wanneer ga je eindelijk weer podcasten? Ik mis je zoetgevooisde stem.

  •   
   Patrick Meurs's avatar

   Peters stem mist jou ook hoor. Maar wees gerust, deze schalmt voor je het weet weer door je gehoorkanaal. Beloofd!