De meeste mensen snappen dat heus wel Warner Bros.

Er is, helaas, een steeds grotere groep mensen die denken dat alles in de wereld volledig maakbaar is. En daarin zijn deze mensen totaal doorgeslagen. “Hij heeft kanker overwonnen” suggereert dat iemand een prestatie heeft geleverd. Er is wel een prestatie geleverd, maar door de wetenschap en de artsen, welke genen je hebt en puur geluk. Je kunt kanker namelijk niet overwinnen, als je sterft is dat niet omdat je niet genoeg je best hebt gedaan of niet genoeg met je ogen dicht gedachten hebt “gezonden” van “oeh stoute kanker ga weg! Yay gelukt!”

En zo gaat dat steeds vaker. Hele diëten worden verzonnen om mensen zo oud en zo gezond mogelijk te maken. Hier worden mensen heel rijk van en de reden dat veel mensen zijn gaan geloven in deze onzin is omdat ze zijn gaan geloven in Disney-films. En is dat de schuld van de Disney-films? Nee, natuurlijk niet. Disney-films moeten je een goed gevoel geven en vaak is het dan inderdaad zo dat het goede wint van het kwade en de held alles overwint. En gelukkig begrijpen de meeste mensen dat volledig.

Dus als Warner Bros. Games Montreal een biografie schrijft over Batgirl, waarin staat dat ze haar verlamming heeft overwonnen middels pure wilskracht en de liefde voor haar overleden vader, dan snapt bijna iedereen dat dat normaal gesproken niet kan. Duh! Als je een dwarslaesie hebt, heb je een dwarslaesie en dan zit je in een rolstoel. En dan gaat het lezen van horoscopen, het eten van quinoa en het drinken van amandelmelk je niet helpen.

Bijna iedereen weet dat, bijna.

Het is grappig dat juist de maakbaarheidsdenkers meestal de quinoa etende en amandelmelk drinkende types zijn die in deze samenleving fungeren als taalpolitie. En dat mag! Doe je ding. Maar zullen we dan als mensen afspreken dat we niet alles direct gaan aanpassen, simpelweg omdat iemand er voor gekozen heeft om zich beledigd te voelen?

Nou, dat heeft WB. dus wel gedaan, door toe te voegen dat Batgirl ook operaties heeft ondergaan voor haar wonderlijke genezing. Weer een overwinning geboekt door de taalpolitie! Dat het fictieve personage Batgirl, die vecht naast iemand die kan rondspringen op soul energy en iemand die rondzweeft met een gemotoriseerde vlieger, haar niet bestaande dwarslaesie heeft overwinnen middels niet bestaande operaties. Het was weer een heerlijke woke dag.

  1.   
    tijn80's avatar

    DC is (net als Marvel) toch van de multiversums? Had gewoon gezegd dat deze Batgirl van Earth-15468bis kwam. Klaar…

  2.   
    RLXTR's avatar

    Mooi gesproken Peter