Multiplayer van The Quarry komt een tikkie later

The Quarry, je kent ’t wel. Die ene game met al die bekende acteurs van die beroemde ontwikkelaar die heel filmische ‘kies maar wat en we zien wel wat eruit komt’ games maakt. Juist, die game. Daar hebben we slecht en goed nieuws over. Want de multiplayer van The Quarry komt wat later. Och jeej. Maar de campaign komt wel gewoon op 10 juni uit de groeve gekropen hoor.

Voor mensen die van die gouwe ouwe campy teen horror pulp films heel leuk vinden is The Quarry natuurlijk een natte droom. Kijk, het is allemaal leuk en aardig om half dronken met je giechel vol Pringles naar je tv te schreeuwen dat die blonde chick moet doorrennen en dat die ene hunk haar gewoon moet laten liggen wanneer ze clichématig op haar smoel gaat, maar DOE JIJ HET DAN! En dat is precies wat Supermassive Games en 2K je willen laten doen in The Quarry. Want als jij het allemaal beter weet, laat dan vooral zien hoe het moet.

Maar goed, die game komt dus in twee stukken, wat ironisch genoeg erg toepasselijk is voor het oldschool slasher film concept. Supermassive heeft namelijk ietwat meer tijd nodig om het multiplayer-gedeelte op de rit te krijgen. Dus als je graag de held wilt uithangen tegenover je gedigitaliseerde culthelden (zijnde David Arquette, Justice Smith, Brenda Song, Lance Henriksen en Lin Shaye) dan zul je dat toch echt even solo moeten doen.

De vraag is: zitten we daar mee in ons maag? Ik persoonlijk niet. Gezien zo’n beetje elke game plichtmatig multiplayer moet bevatten ben ik wel toe aan een singleplayer only ervaring die niet gebukt gaat onder diens multiplayer equivalent. Plus, als ik dan toch de pijp uit moet gaan tijdens zomerkamp, dan doe ik dat liever alleen. Dan heb ik niet zo’n behoefte aan toeschouwers.

Afijn. Goed verhaal, lekker kort ook. The Quarry verschijnt op 10 juni op de PlayStations, Xboxen en pc. De multiplayer volgt op 8 juli. Daar kwam je waarschijnlijk voor.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren